DOSSIER

Jordy de J.

Op zaterdag 16 november 2013 wordt in Sneek de 27-jarige Jordy de J. - ook wel bekend als de Friese Festivalaanrander - aangehouden als verdachte van aanranding van vrouwen tijdens verschillende evenementen, zoals Lowlands, de visserijdagen in Harlingen en tijdens de Sneekweek. In eerste instantie hebben zo’n tien vrouwen aangifte gedaan dat Jordy hen, tijdens het plassen heeft aangerand. De politie vermoedt dat er meer dames zijn en wil graag in contact komen met vrouwen die nog geen aangifte hebben gedaan.

Tijdens het verhoor bekent Jordy dat hij zeventien tot achttien vrouwen heeft aangerand. Dertien van die aanrandingen worden in de dagvaarding vermeld, de andere vijf of zes vrouwen hebben geen aangifte gedaan. In negen zaken is er sprake geweest van penetratie, dat wil zeggen het binnendringen van de vagina. Dit impliceert niet alleen aanranding maar verkrachting.

De op seks beluste Jordy ging altijd op dezelfde manier te werk. Hij zocht vrouwen op die in een steegje of in de bosjes zaten te plassen. Hij benaderde ze van achteren, duwde ze om en streek bliksemsnel met zijn hand enkele malen over de vagina en bij negen vrouwen duwde hij zijn penis in een niet voor hem bedoelde plaats. Binnen een paar seconden was het voorbij en zette hij het op een lopen.

De Sneker kan zelf niet uitleggen waarom hij zo gefixeerd was op plassende vrouwen. Zelf noemde hij het 'een boost waardoor ik werd getriggerd' als hij een plassende vrouw zag. Volgens een psycholoog lijdt Jordy aan een psychoseksuele stoornis en hoort hij daarvoor behandeld te worden. Vier slachtoffers eisen van hem schadevergoedingen die variëren van tachtig euro tot ruim duizend euro.

Op 27 februari 2014 eist het Openbaar Ministerie heeft vier jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van vijf jaar tegen Jordy de J. Naast de gevangenisstraf eist de officier van justitie dat Jordy gedurende de extra lange proeftijd van vijf jaar een locatieverbod krijgt voor buitenfestiviteiten met livemuziek. Verder wil de officier dat de man uit Sneek verplicht behandeld wordt en dat hij gedurende het eerste jaar van de proeftijd door middel van een enkelband, onder elektronisch toezicht wordt gehouden.

Op vrijdag 14 maart 2014 wordt Jordy de J. door de Rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan vijftien voorwaardelijk.

Op 19 maart 2014 schrijft een Panorama-verslaggeefster, toevallig een van Jordy’s slachtoffers, haar verhaal in Panorama. "Het is tegen halftwee als ik me in de nacht van 15 op 16 augustus op popfestival Lowlands losmaak van mijn vrienden en in de bosjes een plekje zoek om te plassen. Het is druk bij de toiletten en ik moet nodig. Ik zoek een rustig stuk, ver weg van mijn mede-wildplassers, stroop mijn broek naar beneden en ga gehurkt zitten. En dan schrik ik gillend op. Ik voel een koude hand tegen mijn kruis."

Laaste nieuws

Formule 1
Stroll: 'Ook op Playstation heb ik moeite met de bochten'
Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)