DOSSIER

John J.

John J. uit Breda wordt door Justitie beschouwd als de leider van de uit ongeveer vijftien leden tellende Juliët Bende, die actief is van 1994 tot 1998. Deze organisatie houdt zich bezig met het opzetten en beschermen van laboratoria in Breda en omgeving die ecstasy produceren. Ook proberen zij, door middel van geweld, andere misdaadorganisatie buitenspel te zetten. Hierdoor lijkt de Juliët Bende op een commando-eenheid, die is geïnfiltreerd in verschillende politiediensten door liefst zeven agenten.

Het proces tegen de Juliët Bende verloopt chaotisch en de leden komen er met lichte straffen af. John J. begint zich vervolgens af te vragen wie de informanten zijn en komen er achter dat hij en zijn maten zijn afgeluisterd in een sauna waar ze veelvuldig komen. Hierop volgen enkele liquidaties. De naam van Ron N. wordt ook genoemd als informant. Tijdens het proces is N. onvindbaar.

Bij John J. wordt een handgranaat tot ontploffing gebracht onder zijn auto waarop hij naar Spanje vlucht.

Op 24 juni 2004 wordt John J. gearresteerd tijdens een mislukte gewapende bankroof in het Zeelandse Kruiningen, waarbij hij wordt neergeschoten door de politie. Op 8 december 2004 wordt hij door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf. Volgens de rechter pleegde hij ook bankovervallen in Steenbergen en Kruiningen.

John J. wint de loterij en speelt voor Sinterklaas

In oktober 2009 wordt John J. weer vrijgelaten. Een jaar later meldt hij zich bij een sigarenboer in Breda met een vijfde staatslot waarop een prijs van 2.540.000 euro was gevallen.

In november 2013 komt John J. in het nieuws omdat hij de anonieme weldoener blijkt te zijn die Sinterklaascadeaus betaalt voor 481 arme Bredase kinderen.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Huurbaas sleept Mickey Rourke (bijna onherkenbaar inmiddels) voor de rechter
Misdaad
Speedboat-bezitter die haai voorttrekt veroorzaakt beroering (VIDEO)
Misdaad
Politie arresteert Spanjaard die douchende vrouwen filmt
Misdaad
Slachtoffer schietpartij Rotterdam Zeki Yumuşak
Hebbes
WIN: SPEEDLINK Racing Wheel en Mousepad
Bizar
Spaanse stier pleegt ‘zelfmoord’ nadat zijn hoorns in brand zijn gestoken (VIDEO)
Algemeen
Amsterdam wil dat ambtenaren zich genderneutraal gaan gedragen
Formule 1
Verstappen vindt Halo niks: 'Hoort niet bij Formule 1'