DOSSIER

John J.

John J. uit Breda wordt door Justitie beschouwd als de leider van de uit ongeveer vijftien leden tellende Juliët Bende, die actief is van 1994 tot 1998. Deze organisatie houdt zich bezig met het opzetten en beschermen van laboratoria in Breda en omgeving die ecstasy produceren. Ook proberen zij, door middel van geweld, andere misdaadorganisatie buitenspel te zetten. Hierdoor lijkt de Juliët Bende op een commando-eenheid, die is geïnfiltreerd in verschillende politiediensten door liefst zeven agenten.

Het proces tegen de Juliët Bende verloopt chaotisch en de leden komen er met lichte straffen af. John J. begint zich vervolgens af te vragen wie de informanten zijn en komen er achter dat hij en zijn maten zijn afgeluisterd in een sauna waar ze veelvuldig komen. Hierop volgen enkele liquidaties. De naam van Ron N. wordt ook genoemd als informant. Tijdens het proces is N. onvindbaar.

Bij John J. wordt een handgranaat tot ontploffing gebracht onder zijn auto waarop hij naar Spanje vlucht.

Op 24 juni 2004 wordt John J. gearresteerd tijdens een mislukte gewapende bankroof in het Zeelandse Kruiningen, waarbij hij wordt neergeschoten door de politie. Op 8 december 2004 wordt hij door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf. Volgens de rechter pleegde hij ook bankovervallen in Steenbergen en Kruiningen.

John J. wint de loterij en speelt voor Sinterklaas

In oktober 2009 wordt John J. weer vrijgelaten. Een jaar later meldt hij zich bij een sigarenboer in Breda met een vijfde staatslot waarop een prijs van 2.540.000 euro was gevallen.

In november 2013 komt John J. in het nieuws omdat hij de anonieme weldoener blijkt te zijn die Sinterklaascadeaus betaalt voor 481 arme Bredase kinderen.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)
Humor
Beer neemt een duikje in zwembad (VIDEO)