DOSSIER

John Hilkens

John Hilkens - Johannes Anna Leonardus Henricus Hilkens - roepnaam: John - wordt op 7 mei 1971 geboren in Weert. Op 13 september 2007 ontdekken drugshonden in de haven van Rotterdam in een container met koffie een enorme hoeveelheid coke. In het daaropvolgende onderzoek van de FIOD-ECD en de Nationale Recherche wordt het drugstransport gevolgd tot op het afleveradres in Weert. De bestemming van de container blijkt een pand op een bedrijventerrein. Justitie noemt de ontdekking één van de grootste cocaïnevangsten ooit in Nederland. De waarde van de harddrugs bedraagt circa 67 miljoen euro.

Justitie moet na het onderzoek diep door het stof. De monsters van de partij koffie met daarin de cocaïne zijn spoorloos verdwenen. Hierdoor kan er geen contra-expertise meer plaatsvinden, die moet aantonen dat het daadwerkelijk om cocaïne gaat. Ook is niet meer na te gaan of de monsters afkomstig zijn van de aangetroffen partij koffie met drugs. De advocaten verzoeken de rechtbank om het OM niet-ontvankelijk te verklaren, maar dat verzoek wordt afgewezen.

Op 4 november 2009 eist het OM voor de rechtbank in Roermond een forse gevangenisstraf tegen John Hilkens en vijf mannen die worden verdacht van het smokkelen van 1674 kilo cocaïne van Costa Rica naar Nederland. In de ogen van Justitie is John Hilkens de regisseur van het cocaïnetransport. Terwijl zijn vijf medeverdachten in het najaar van 2007 worden opgepakt, slaagt hij erin uit de greep van justitie te blijven.

John Hilkens wordt bij verstek veroordeeld tot 9 jaar en 10 maanden gevangenisstraf. In januari 2012 besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht nog eens aandacht aan John Hilkens, deze is nog steeds niet getraceerd.

John Hilkens staat anno februari 2013 nog steeds in de Top 10 van gezochte criminelen.

Laaste nieuws

Formule 1
Stroll: 'Ook op Playstation heb ik moeite met de bochten'
Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)