DOSSIER

Johan Pafort (†)

Johan Evert Pafort wordt op 18 oktober 1930 in Amsterdam geboren. Pafort groeit op in Kattenburg in Amsterdam. Eind jaren veertig en begin jaren vijftig is hij een redelijk succesvolle amateurwielrenner, vooral actief in wegwedstrijden. Hij fietst onder meer in wedstrijden in de Mercatorbuurt in Amsterdam, samen met de bekende wielrenners Peter Post, Piet van Heusden en Henk Faanhof.

Na zijn actieve wielerloopbaan gaat Pafort werken in de horeca- en sexbranche. Hij wordt eigenaar van een snackbar op de hoek van de Hudsonstraat en Davisstraat te Amsterdam. Later wordt hij ook mede-eigenaar van de gokclub Louis Seize en de gokvereniging Karnak.

Pafort wordt in 1982 ook mede-eigenaar van de bekende sexclub Boccaccio in Laren. Hij bezit daarnaast diverse andere restaurants, cafés en hotels door geheel Nederland. Pafort heeft contacten in het drugsmilieu en een aantal van zijn ondernemingen, waaronder Boccaccio, staat onder verdenking van de politie omdat deze mogelijk medegefinancierd zijn door geld afkomstig uit drugshandel.

Volgens verklaringen van Thea Moear ontstaan er zakelijke problemen tussen Pafort en Klaas Bruinsma; de laatste beschuldigt de ex-wielrenner van het achteroverdrukken van enkele tonnen. Al eerder, in februari 1979, is in Frankfurt door de plaatselijke politie een partij van 1500 kilogram hasjiesj van Bruinsma en Jan Pafort gevonden.

Op 22 oktober 1987 wordt Pafort, in opdracht van Bruinsma en Etiënne U., door onder meer Koos R. ontvoerd en daarbij uit zijn auto gesleurd. Pafort schrikt hier zo van dat hij een hartaanval krijgt en een uur later overlijdt. Halverwege november wordt zijn door de ontvoerders meegenomen en elders gedumpte lichaam gevonden in het Haringvliet bij Oud-Beijerland.

Laaste nieuws

Formule 1
Stroll: 'Ook op Playstation heb ik moeite met de bochten'
Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)