DOSSIER

Jan-Hein Kuijpers

Jan-Hein Kuijpers wordt op 27 oktober 1968 in Waalwijk geboren als zoon van de gemeentesecretaris van Oss. Kuijpers bezoekt de mavo, de havo en vervolgens het atheneum in Oss. Vervolgens gaat hij in Tilburg rechten studeren. In 1996 studeert hij af, met als specialisatie criminologie.

Hierna begint hij als advocaat bij mr. Doedens in Utrecht, die hij nog steeds als zijn leermeester beschouwt. Om Doedens te interesseren zijn patroon te worden, vraagt hij hem bij een zitting te Arnhem om zijn meegenomen wetboek te signeren. Kuijpers heeft het vak bij Doedens geleerd.

Na een mislukte poging om tot een maatschap te komen met een andere advocaat te Utrecht besluit Kuijpers om voor zichzelf te beginnen. Samen met Arthur van der Biezen heeft hij een eigen advocatenpraktijk opgericht. Kuijpers voert de verdediging in diverse bekende zaken, zoals die van Charles Zwolsman en een van de verdachten in de Puttense moordzaak en  de Almelose café-eigenaar die in de zomer van 2008 een wethouder en vier ambtenaren gijzelde.

Op 19 februari 2007 wordt bekend dat Kuijpers de opvolger van Bram Moszkowicz is als advocaat van Willem Holleeder. Kuipers wordt hierin bijgestaan door advocate Renate Honig. Kuijpers heeft samen met zijn compagnon een column in het tijdschrift Aktueel. Daarnaast geeft hij ook toelichtingen in het programma van Peter R. de Vries.

Laaste nieuws

Formule 1
Stroll: 'Ook op Playstation heb ik moeite met de bochten'
Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)