DOSSIER

Jan-Hein Kuijpers

Jan-Hein Kuijpers wordt op 27 oktober 1968 in Waalwijk geboren als zoon van de gemeentesecretaris van Oss. Kuijpers bezoekt de mavo, de havo en vervolgens het atheneum in Oss. Vervolgens gaat hij in Tilburg rechten studeren. In 1996 studeert hij af, met als specialisatie criminologie.

Hierna begint hij als advocaat bij mr. Doedens in Utrecht, die hij nog steeds als zijn leermeester beschouwt. Om Doedens te interesseren zijn patroon te worden, vraagt hij hem bij een zitting te Arnhem om zijn meegenomen wetboek te signeren. Kuijpers heeft het vak bij Doedens geleerd.

Na een mislukte poging om tot een maatschap te komen met een andere advocaat te Utrecht besluit Kuijpers om voor zichzelf te beginnen. Samen met Arthur van der Biezen heeft hij een eigen advocatenpraktijk opgericht. Kuijpers voert de verdediging in diverse bekende zaken, zoals die van Charles Zwolsman en een van de verdachten in de Puttense moordzaak en  de Almelose café-eigenaar die in de zomer van 2008 een wethouder en vier ambtenaren gijzelde.

Op 19 februari 2007 wordt bekend dat Kuijpers de opvolger van Bram Moszkowicz is als advocaat van Willem Holleeder. Kuipers wordt hierin bijgestaan door advocate Renate Honig. Kuijpers heeft samen met zijn compagnon een column in het tijdschrift Aktueel. Daarnaast geeft hij ook toelichtingen in het programma van Peter R. de Vries.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Opgepast: de Kluivert Klonen veroveren de wereld
Misdaad
Spectaculair: politie schiet en arresteert met bodycamera om (VIDEO)
Misdaad
Nederlander Nicolas Dennis Lijnzaat in problemen op Indonesië
Blog - sexy
Nieuw: Seksrobot die te besturen is met Playstation-controller (FOTO’S en VIDEO)
Formule 1
Max mania leidt tot nagenoeg uitverkocht Spa-Francorchamps
Misdaad
Olifant neemt wraak door ‘baasje’ te spietsen 
Misdaad
Openluchtpresentatie wapenvondst Honduras
Misdaad
Eis voor dollemansrit van Arthur M. 4 jaar
Voetbal
Donny van de Beeks doelpunt voor Ajax moest zo zijn
Fail
Inbreker probeert te ontsnappen door zich te verkleden als spook en faalt (VIDEO)
Humor
Deze hond maakt een bezoekje aan Ikea overbodig (VIDEO)