DOSSIER

Inez Weski

Inez Nathalie Weski wordt in 1955 in Rotterdam geboren. Ze groeit op als jongste in een gezin van 5 kinderen dat vaak verhuist, onder andere naar het Midden-Oosten. Aanvankelijk wil ze eigenlijk liever archeologie of filosofie gaan studeren, maar het wordt rechten.

Sinds haar beëdiging in 1978 werkt ze voor het twee jaar eerder opgerichte advocatenkantoor Weski Heinrici Advocaten, van haar zus Miriam Weski in Rotterdam. Hier legt ze zich vanaf het begin toe op strafzaken. Sindsdien is ze uitgegroeid tot de elite van de strafrechtadvocaten, waarbij ze door mede-advocaten wordt geroemd om haar dossierkennis. Ze verdedigt onder andere cokedealer/president Desi Bouterse en wapenhandelaar Guus K.

Regelmatig is ze aanwezig in de media om haar opinie te geven over zaken rond het strafrecht en door haar ervaren misstanden bij het Openbaar Ministerie en de politie. Weski wordt door zichzelf en anderen omschreven als workaholic en een controlfreak. Ze noemt zichzelf achterdochtig en meent dat dit een noodzakelijke eigenschap is in haar beroep.

Weski is lid en soms bestuurslid van diverse nationale en internationale strafrechtelijke specialistenverenigingen (o.a. VRSA, VNSA en ECBA). Zij is een veelgevraagd spreker in nationale en internationale juridische en politieke forums, alsmede geregeld als strafpleiter in beeld in de verschillende media. Haar specialisme is met name gelegen in zeer gecompliceerde vaak grensoverschrijdende strafzaken.

Weski geeft bovendien cursussen aan advocatuur, leden van de rechterlijke macht en Justitie namens de Orde van Advocaten en diverse opleidingsinstituten. Ze behandelt niet alleen strafzaken in Nederland, maar treedt geregeld als strafpleiter op in het buitenland, vaak in samenwerking met advocaten ter plaatse.

Binnen de advocatuur is Weski een opvallende verschijning. Haar beeldmerk zijn haar donkere, met kool omrande ogen en de grote ringen aan haar vingers met een slang, een adelaar en een doodskop. Naar eigen zeggen is ze van kinds af aan gefascineerd door ogen en draagt ze de ringen vooral omdat ze die zelf mooi vindt en niet zozeer om de goth-uitstraling. Ze kleedt zich vooral in enigszins somber aandoende zwarte of donkerrode gewaden van fluweel, damast of zijde.

Laaste nieuws

Formule 1
Stroll: 'Ook op Playstation heb ik moeite met de bochten'
Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)