DOSSIER

Inez Weski

Inez Nathalie Weski wordt in 1955 in Rotterdam geboren. Ze groeit op als jongste in een gezin van 5 kinderen dat vaak verhuist, onder andere naar het Midden-Oosten. Aanvankelijk wil ze eigenlijk liever archeologie of filosofie gaan studeren, maar het wordt rechten.

Sinds haar beëdiging in 1978 werkt ze voor het twee jaar eerder opgerichte advocatenkantoor Weski Heinrici Advocaten, van haar zus Miriam Weski in Rotterdam. Hier legt ze zich vanaf het begin toe op strafzaken. Sindsdien is ze uitgegroeid tot de elite van de strafrechtadvocaten, waarbij ze door mede-advocaten wordt geroemd om haar dossierkennis. Ze verdedigt onder andere cokedealer/president Desi Bouterse en wapenhandelaar Guus K.

Regelmatig is ze aanwezig in de media om haar opinie te geven over zaken rond het strafrecht en door haar ervaren misstanden bij het Openbaar Ministerie en de politie. Weski wordt door zichzelf en anderen omschreven als workaholic en een controlfreak. Ze noemt zichzelf achterdochtig en meent dat dit een noodzakelijke eigenschap is in haar beroep.

Weski is lid en soms bestuurslid van diverse nationale en internationale strafrechtelijke specialistenverenigingen (o.a. VRSA, VNSA en ECBA). Zij is een veelgevraagd spreker in nationale en internationale juridische en politieke forums, alsmede geregeld als strafpleiter in beeld in de verschillende media. Haar specialisme is met name gelegen in zeer gecompliceerde vaak grensoverschrijdende strafzaken.

Weski geeft bovendien cursussen aan advocatuur, leden van de rechterlijke macht en Justitie namens de Orde van Advocaten en diverse opleidingsinstituten. Ze behandelt niet alleen strafzaken in Nederland, maar treedt geregeld als strafpleiter op in het buitenland, vaak in samenwerking met advocaten ter plaatse.

Binnen de advocatuur is Weski een opvallende verschijning. Haar beeldmerk zijn haar donkere, met kool omrande ogen en de grote ringen aan haar vingers met een slang, een adelaar en een doodskop. Naar eigen zeggen is ze van kinds af aan gefascineerd door ogen en draagt ze de ringen vooral omdat ze die zelf mooi vindt en niet zozeer om de goth-uitstraling. Ze kleedt zich vooral in enigszins somber aandoende zwarte of donkerrode gewaden van fluweel, damast of zijde.

Laaste nieuws

Voetbal
Huntelaar naar Ajax, Van Persie naar Feyenoord, Sneijder naar Utrecht, wie blijft er voor PSV over?
Misdaad
Angst en walging in Schafhausen (Z)
Misdaad
Politie start zoekactie naar wapens van de Bende van Nijvel (VIDEO)
Misdaad
Spaanse politie arresteert leden Nederlandse drugsorganisatie
Bizar
Vrouw overlijdt aan vleesetende bacterie die ze opliep tijdens seksspel
Hebbes
WIN: Hasbro The Last Knight Armor Turbo Changer Figuur
Misdaad
Vrouw steelt peperdure Lamborghini en rijdt ermee naar Londen (VIDEO)
Bizar
Mooiste golfster ter wereld: ‘mijn borsten zijn te groot voor de golforganisatie’ (FOTO’S)
Formule 1
Giovinazzi vertrouwt Ferrari voor zitje in 2018
Humor
Vader maakt achtbaan voor zijn dochter (VIDEO)
Algemeen
Op bezoek bij Motorclub de Harde Mannen
Misdaad
Bij de politierechter: het is ook gewoon een leuke winkel
Lomans
Mannenpraat: een blote Freek Vonk kan dagelijks gespot worden in Nederland
Algemeen
Dylan Groenewegen wint op Champs Élysées