DOSSIER

Hugo N.

Hugo N. wordt in 1969 in Suriname geboren en heeft daardoor de Nederlandse nationaliteit. In 1988 vertrekt hij naar Nederland waar hij in Arnhem op de sociale academie studeert. In 1992 keert hij terug naar Suriname voor een stage. In het uitgaansleven van Paramaribo leert hij de mooie Debra Williams kennen, die geboren is in een krot in een wijk ten noorden van de hoofdstad. Haar ouders zijn zeer arm. Ze spreken maar gebrekkig Nederlands en Engels en komen oorspronkelijk uit het buurland Brits-Guyana.

Net als Hugo N. is Debra Williams dan 23 jaar oud. De liefde bloeit op maar na een half jaar, het is dan juli 1992, vertrekt hij voor zijn studie naar de Nederlandse Antillen. Hij laat verder niets meer van zich horen en Debra ontmoet na een paar maanden Romeo. Dit is een Belgische zakenman, eigenaar van een hotel in België.

In februari 1993 staat Hugo N. plotseling weer bij Debra in Paramaribo op de stoep, Romeo is dan net anderhalve week eerder voor zaken naar België vertrokken. Hugo N. wil toch met Debra verder, maar zij ziet een nieuwe affaire helemaal niet meer zitten. Hij spreekt eenzijdig op een avond met haar af, maar tot zijn grote woede komt ze niet opdagen. Debra heeft er geen zin in en groot is de frustratie van de jaloerse N. die eist dat Debra hem terugneemt en dreigt haar te vermoorden als Debra niet met hem trouwt.

Hugo N. gooit het verslapte lichaam van Debra van het balkon

Ze wijst hem daarop resoluut de deur. In blinde woede stormt N. het huis weer in en wurgt Debra met een sjaal wanneer ze in een stoel zit, ze stikt bijna. Hij grijpt vervolgens een scherp mes uit de keuken en sleept haar verslapte lichaam naar buiten en gooit haar van het balkon. Beneden gekomen steekt hij Debra in haar hals, onderbuik en hoofd. Hierna versleept hij het lichaam weer een stuk verder en op een kaveltje zo'n veertig meter van de woning snijdt hij Debra de keel door. Het is een gruwelijke slachtpartij en haar hoofd wordt hierbij bijna geheel van de romp gescheiden.

Volkomen over zijn toeren gaat N. naar een neef aan wie hij alles over zijn gruwelijke daad vertelt en de neef haalt N. over om zich te melden bij de politie. De volgende ochtend geeft N. zich aan op het bureau en hij wordt direct gearresteerd.

Nog datzelfde jaar dient zijn rechtszaak, in de rechtbank in het centrum van Paramaribo. Hugo N. wordt veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf. Hij wordt opgesloten in de Santo Boma gevangenis, een half uurtje rijden buiten Paramaribo. Als buitenlander heeft hij het zwaar te verduren in de Surinaamse cel en na een maand onderneemt hij al een eerste ontsnappingspoging. Die mislukt en N. krijgt daarvoor lijfstraffen van zijn cipiers.

Hugo N. ontsnapt en vlucht naar Nederland

Op 10 mei 1995 lukt het N. echter wél om te ontsnappen. Gevangenispersoneel wordt omgekocht en N. ontsnapt. Met een bootje steekt hij daarna de grensrivier met buurland Frans-Guyana over waar hij het vliegtuig naar Parijs neemt. N. vestigt zich in het oosten van ons land en bouwt een nieuw bestaan op met een baan, nieuwe vrouw en kinderen.

Dankzij naspeuringen van Peter R. de Vries wordt de verblijfplaats van N. ontdekt. Wanneer dit wereldkundig wordt gemaakt vraagt Suriname aan de Nederlandse Justitie N. te vervolgen. Op 4 november 2006 heeft de rechter-commissaris de verdachte op vrije voeten gesteld. Het verzoek van justitie om de man alsnog vast te zetten is door de rechter afgewezen. De reden hiervoor blijft in verband met het onderzoek onbekend. Ook wordt niet bekendgemaakt of de man verdacht blijft. Op vrijdag 6 april 2007 eist het OM bij de rechtbank in Arnhem zes jaar cel tegen de 38-jarige Arnhemmer Hugo N. Op 20 april 2007 wordt Hugo N. veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf.

In 2009 komt Hugo N. nog in het nieuws als blijkt dat hij na zijn vlucht naar Nederland onder zijn eigen naam bekend was bij een aantal verzekeraars.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Huurbaas sleept Mickey Rourke (bijna onherkenbaar inmiddels) voor de rechter
Misdaad
Speedboat-bezitter die haai voorttrekt veroorzaakt beroering (VIDEO)
Misdaad
Politie arresteert Spanjaard die douchende vrouwen filmt
Misdaad
Slachtoffer schietpartij Rotterdam Zeki Yumuşak
Hebbes
WIN: SPEEDLINK Racing Wheel en Mousepad
Bizar
Spaanse stier pleegt ‘zelfmoord’ nadat zijn hoorns in brand zijn gestoken (VIDEO)
Algemeen
Amsterdam wil dat ambtenaren zich genderneutraal gaan gedragen
Formule 1
Verstappen vindt Halo niks: 'Hoort niet bij Formule 1'