DOSSIER

Hayrettin D.

Hayrettin D. is de leider van een drugsbende die vele tientallen kilo's heroïne smokkelt vanuit Turkije naar Nederland. D. wordt door Justitie beschouwd als de leider van een bende die op listige wijze mensen als koeriers ronselt.

Zo krijgt een stel in Enschede, Hennie van Doeselaar en Hennie Idzes, door hun buurvrouw een reisje naar Turkije aangeboden. Het stel loopt op het vliegveld van Istanbul tegen de lamp. Ze worden met zo'n tien kilo heroïne in hun bagage opgepakt. Tijdens hun gevangenschap in Turkije melden zich bij de politie Twente meerdere personen die een soortgelijk snoepreisje cadeau hebben gekregen. Die vrezen eveneens het slachtoffer van de drugsbende te zijn.

Het IRT Noord- en Oost Nederland heeft de bende al sinds 1996 op de korrel. Tot medio 1999 worden veelvuldig harddrugs naar Nederland gesmokkeld. Slechts een fractie daarvan, 107 kilo, kan worden onderschept. Gedurende het onderzoek worden op diverse internationale luchthavens twaalf koeriers opgepakt met elk telkens vijf kilo heroïne in speciaal geprepareerde koffers. Hayrettin D. wordt in Roemenië opgepakt en aan ons land uitgeleverd. Hij wordt op 3 juli 2002 tot zeven jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Laaste nieuws

Algemeen
Amsterdam en Stockholm kleuren rood en wit
Formule 1
Spectaculaire crashes: Grosjean, Hamilton, Pérez, Alonso
Misdaad
De jacht op de Utrechtse serieverkrachter
Misdaad
Oud-FC Barcelona president Sandro Rosell gearresteerd
Algemeen
De la Hee, kijkt TV: Die kleine van Sterretje
Misdaad
Eisen van 12 en 18 jaar voor verdachten moord Aziz Anzi
Hebbes
WIN: TOEGANGSKAARTEN CHINA, THE RISE OF AN EMPIRE IN OMNIVERSUM
Voetbal
7 feitjes over de finale tussen Ajax en Manchester United
Misdaad
Lijfstraf voor homoseksuelen in Indonesische provincie
Humor
Man voelt hoe het is om te bevallen (VIDEO)
Misdaad
Vrouw snijdt penis man af uit zelfverdediging