DOSSIER

Hayrettin D.

Hayrettin D. is de leider van een drugsbende die vele tientallen kilo's heroïne smokkelt vanuit Turkije naar Nederland. D. wordt door Justitie beschouwd als de leider van een bende die op listige wijze mensen als koeriers ronselt.

Zo krijgt een stel in Enschede, Hennie van Doeselaar en Hennie Idzes, door hun buurvrouw een reisje naar Turkije aangeboden. Het stel loopt op het vliegveld van Istanbul tegen de lamp. Ze worden met zo'n tien kilo heroïne in hun bagage opgepakt. Tijdens hun gevangenschap in Turkije melden zich bij de politie Twente meerdere personen die een soortgelijk snoepreisje cadeau hebben gekregen. Die vrezen eveneens het slachtoffer van de drugsbende te zijn.

Het IRT Noord- en Oost Nederland heeft de bende al sinds 1996 op de korrel. Tot medio 1999 worden veelvuldig harddrugs naar Nederland gesmokkeld. Slechts een fractie daarvan, 107 kilo, kan worden onderschept. Gedurende het onderzoek worden op diverse internationale luchthavens twaalf koeriers opgepakt met elk telkens vijf kilo heroïne in speciaal geprepareerde koffers. Hayrettin D. wordt in Roemenië opgepakt en aan ons land uitgeleverd. Hij wordt op 3 juli 2002 tot zeven jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Medium aan me hoela: Derek Ogilvie liegt dat hij barst
Misdaad
Belgische jongen die in boeken poept betrapt
Formule 1
De tien mooiste foto's van de grand prix van Azerbeidzjan
Blog - sexy
Dit zijn de tien mooiste vrouwen van Polen (FOTO'S)
Fail
MMA’er poept in de ring (VIDEO)
Algemeen
Ophef in België over racistische Suske en Wiskestrip
Misdaad
Inmiddels twee aanhoudingen in onderzoek Benbouker en Ceviz
Formule 1
Vettel haalt uit naar Hamilton, Lewis bijt op tong
Misdaad
Recordvangst 1,2 ton coke in Dominicaanse Republiek
Algemeen
Politieachtervolging leidt tot dood automobilist (VIDEO)
Humor
Een natuurlijke 'puist' wordt lekgeprikt (VIDEO)