DOSSIER

Harry S.

Harry S., geboren in 1958 in Amsterdam, is het prototype van de geslaagde zakenman. Goed en met smaak gekleed, atletisch gebouwd en met zijn 1.75 meter kan hij doorgaan als een advocaat of geslaagde beursmakelaar. Hij heeft een vlotte babbel, is intelligent en erg innemend. Wat aan Harry S. niet valt af te zien, is dat hij al jaren een grote kracht is binnen de onderwereld is.

Harry S. wordt al vanaf 2000 door Justitie in de gaten gehouden. Dit nadat in 1995 de commissie Van Traa de motorclub Hells Angels bestempelt als een crimineel netwerk. Deze zou zich bezig houden met de productie van amfetaminen, vrouwenhandel en handel in gestolen voertuigen. De leden van de club worden jarenlang geobserveerd, afgeluisterd en gevolgd, maar dit heeft nooit iets concreets opgeleverd. Rechtszaken die zijn aangespannen, zoals het grote onderzoek Acroniem, lopen op niets uit. Door justitiële slordigheden of omdat simpelweg geen concreet bewijs kan worden gevonden.

Harry S. is geen brave jongen; in het verleden is hij meerdere malen veroordeeld voor geweldsdelicten. Op 20 september 2004 worden twee leden van Hells Angels Holland geroyeerd: voorzitter Willem van Boxtel en Willem P. van de afdeling IJmuiden. Zij zouden in opdracht van vastgoedhandelaar Willem Endstra een complot beraamd hebben om Willem Holleeder te vermoorden. Ze weigeren die opdracht, maar moeten later onder druk van Holleeder de motorclub verlaten. Holleeder wordt door Justitie, samen met Angels-vicepresident Harry S., ook wel de ware leider van de Hells Angels genoemd.

Harry S. heeft het duidelijk voor het zeggen bij de Hells Angels

Op 14 oktober 2004 geven vier leden van de Amsterdamse motorclub Hells Angels in hun clubhuis een lang interview aan het televisieprogramma Zembla. Gesproken wordt voornamelijk door vicevoorzitter Harry S., aangevuld door oudgediende Kees Callenfels. Kersverse voorzitter Daniel Uneputty komt zelden aan het woord. Harry S. verdedigt met verve zijn club tegen alle aantijgingen van criminaliteit: de Angels zijn motorliefhebbers en meer niet.

Uit informatie, observaties en telefoontaps van de Nationale Recherche blijkt dat Harry S. het duidelijk voor het zeggen heeft. Zonder hem worden er geen beslissingen van belang genomen bij de Angels. Wanneer er binnen de Angels verdeeldheid heerst, komt het niet zelden tot fysieke confrontaties, waarbij Harry S. stevige klappen uitdeelt. Zelfs bestuursleden dragen na zo'n aanvaring de bewijzen nog dagenlang op hun gezicht. Het sterke karakter van Harry S. zou ook de reden zijn voor de afgang van de de legendarische Willem van Boxtel, voormalige president van de Hells Angels.

Op 4 januari 2008 beslist de bestuursrechter in Amsterdam moet de roemruchte Amsterdamse seksclub Yab Yum de deuren sluiten. Dit op de aanklacht van de gemeente dat Yab Yum feitelijk in handen is van de Hells Angels. Zij zouden de zaak in 1999 door middel van afpersing en bedreiging hebben overgenomen. Hennie Vittali, op papier de eigenaar, zou niet meer dan een zetbaas van de motorclub zijn waarvan Harry S. (de zwager van Vittali) het management voert.

Als Badr Hari zijn vriendin afpakt, straft Harry S. hem

Harry S. is met seksclub Yab Yum in het begin van de sportcarrière van Badr Hari zijn sponsor. Beiden worden goed bevriend, maar Hari weerspreekt het gerucht dat hij prospect zou worden van de Hells Angels. In een poging van het Openbaar Ministerie in 2008 om de in haar ogen criminele motorclub te bestrijden, zet ze een aantal leden, onder wie Harry S., enkele maanden vast.

Aan de vriendschap tussen Badr Hari en Harry S. komt een einde tijdens de detentie van Harry S. Badr Hari legt het tijdens de afwezigheid van Harry S. aan met zijn vriendin Petra van L., die in die tijd verantwoordelijk is voor de boekhouding van Yab Yum. Harry S. geeft Hari te kennen dat hij een code heeft geschonden en voor straf mag deze naar verluidt een jaar niet vechten in Nederland.

Op 6 augustus 2009 eist advocaat Bram Moszkowicz voor zijn cliënt Harry S. bijna 800.000 euro van de staat. Dit omdat zijn cliënt door toedoen van het OM in de publiciteit 'volledig is afgebrand' en kansen op de arbeidsmarkt kan vergeten. De schadeclaims van de Angels, worden grotendeels afgewezen. Volgens het OM is Harry S. al vele jaren de ‘Koning van de Hells Angels’ en misschien wel de machtigste crime boss van Nederland. Met alle mogelijke middelen wordt jacht op hem gemaakt, maar hij lijkt ongrijpbaar.

Harry S. leeft in luxe

In de vroege ochtend van 5 oktober 2011 wordt een inval gedaan in het huis van Harry S. in Landsmeer en een Arrestatie Team pakt de Hells Angel op. Hij wordt samen met Donald G. gearresteerd. In de woning van Harry S. wordt huiszoeking gedaan. De Nationale Recherche houdt in totaal zeven mannen en drie vrouwen aan. De verdenkingen lopen uiteen van afpersing tot het witwassen van crimineel geld. Ongeveer 250 rechercheurs doorzoeken 21 woningen en twee bedrijven in onder meer Landsmeer, Amsterdam, Purmerend, Aalsmeer, Lijnden en Zaandam. Daarbij wordt beslag gelegd op vier woningen, een vakantiehuisje, twaalf personenauto's, een motorfiets, drie scooters en een tractor. Daarnaast legt de politie beslag op twee vuurwapens met munitie en nemen daarbij administratie en boekhoudingen mee. Ook wordt beslag gelegd op 25 bankrekeningen, een grote hoeveelheid antiek, horloges, sieraden, tassen en huisraad.

De verdachten worden twee dagen later voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Tot de dag van de inval heeft Harry S. er goed van geleefd, goed gesitueerd, mooie auto’s en duidelijke welstand. Harry groeide ondertussen uit tot een van de meest prominente leden van de Angels, maar ook internationaal staat hij bekend. Volgens justitie is de Amsterdam-chapter een van de meest invloedrijke ter wereld, met een flinke vinger in de internationale pap, waaraan honderden pagina’s onderzoeksgegevens zijn gewijd. Het is dan ook niet toevallig, het lijkt zelfs op een internationaal geïnitieerde actie, dat de Duitse justitie op 13 december 2010  met vierhonderd man van de speciale commando-eenheid SEC een inval doet op locaties van de Hells Angels in Baden-Württemberg, Bayern und Rheinland-Pfalz. Er worden bijna dertig gebouwen en appartementen doorzocht, waaronder een bordeel en een restaurant. Negen vuurwapens, samuraizwaarden, een machete, messen, molotovcocktails, steroïden, munitie, mobiele telefoons en computers worden in beslag genomen.

Op maandag 8 april 2013 begint in de Bunker in Osdorp het proces tegen Harry S. en de broers Michel en Donald G. alias ‘De Wolf’. De laatste onderhoudt niet alleen nauwe banden met figuren als Mink K., maar wordt in 2011 ook bekend als ‘de afspraak’ naar wie topcrimineel Stanley Hillis op weg is als hij wordt geliquideerd. De drie verdachten zouden zich schuldige hebben gemaakt aan enkele afpersingen van o.a. de drugshandelaren Ferenc J. en Erik 'Oorbel' B., enkele antiekhandelaren en (kroon)getuige Remko van L. met zijn vrouw Jessica, dit gedurende een periode van een slordige zes jaar. Van L. is de belangrijkste getuige in het proces tegen de drie verdachten. In maart 2010 vertrekt de fiscaal jurist Van L. op stel en sprong met zijn vrouw Jessica en hun drie kinderen met onbekende bestemming. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis wordt een heel gezin opgenomen in een getuigenbeschermingsprogramma van justitie.

OM eist zeven jaar cel voor Harry S.

Op 17 april 2013 heeft Harry S. de eer onderwerp te zijn van het allerlaatste optreden in de rechtbank van de gevallen advocaat Bram Moszkowicz. De advocaat vraagt schorsing van de voorlopige hechtenis van Harry S.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Opgepast: de Kluivert Klonen veroveren de wereld
Misdaad
Spectaculair: politie schiet en arresteert met bodycamera om (VIDEO)
Misdaad
Nederlander Nicolas Dennis Lijnzaat in problemen op Indonesië
Blog - sexy
Nieuw: Seksrobot die te besturen is met Playstation-controller (FOTO’S en VIDEO)
Formule 1
Max mania leidt tot nagenoeg uitverkocht Spa-Francorchamps
Misdaad
Olifant neemt wraak door ‘baasje’ te spietsen 
Misdaad
Openluchtpresentatie wapenvondst Honduras
Misdaad
Eis voor dollemansrit van Arthur M. 4 jaar
Voetbal
Donny van de Beeks doelpunt voor Ajax moest zo zijn
Fail
Inbreker probeert te ontsnappen door zich te verkleden als spook en faalt (VIDEO)
Humor
Deze hond maakt een bezoekje aan Ikea overbodig (VIDEO)