DOSSIER

Hannes D.

Hannes D. - bijnamen: Toonie en Pavarotti - is de leider van een criminele organisatie die zich bezighoudt met de productie en handel van ecstasy, de zogenoemde Troost-bende. Deze bende opereert in Breda en omgeving. Hannes D. financiert hasjtransporten vanuit Marokko en voert grondstoffen in voor de productie van ecstasy-pillen.

Verder heeft hij een waslijst van strafbare feiten op zijn kerfstok staan. Hij bedreigt gemeenteambtenaren in Breda, smokkelt dure horloges uit Frankrijk en wordt beschuldigd van het stelen van een Rolls Roys.

Op 25 maart 2002 worden zijn vriendin en zijn schoonmoeder veroordeeld. De dames krijgen respectievelijk een werkstraf van 200 uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf. Ze handelen samen met D. in grote partijen gestolen horloges en sieraden. De schoonmoeder neemt van hem cadeautjes aan, terwijl ze volgens de rechter had kunnen weten dat die spullen gestolen waren.

In april 2003 wordt Hannes D. zelf in hoger beroep tot 9 jaar veroordeeld en op 6 januari 2004 wordt er 2,3 miljoen euro van hem teruggevorderd.

Laaste nieuws

Algemeen
Amsterdam en Stockholm kleuren rood en wit
Formule 1
Spectaculaire crashes: Grosjean, Hamilton, Pérez, Alonso
Misdaad
De jacht op de Utrechtse serieverkrachter
Misdaad
Oud-FC Barcelona president Sandro Rosell gearresteerd
Algemeen
De la Hee, kijkt TV: Die kleine van Sterretje
Misdaad
Eisen van 12 en 18 jaar voor verdachten moord Aziz Anzi
Hebbes
WIN: TOEGANGSKAARTEN CHINA, THE RISE OF AN EMPIRE IN OMNIVERSUM
Voetbal
7 feitjes over de finale tussen Ajax en Manchester United
Misdaad
Lijfstraf voor homoseksuelen in Indonesische provincie
Humor
Man voelt hoe het is om te bevallen (VIDEO)
Misdaad
Vrouw snijdt penis man af uit zelfverdediging