DOSSIER

Hammadi B.

Hammadi B. - bijnaam: Taxi - is drugshandelaar. De Marokkaan houdt zich onder meer bezig met hasjhandel van Marokko naar Nederland. Tussen 1993 en 1999 krijgt hij ten onrechte een uitkering, hij moet daarvan 61.000 euro terugbetalen aan de overheid.

Erger voor Taxi: het OM eist 30 miljoen euro van hem wegens het invoeren van 56.000 kilo hasjiesj. Bij een medewerker van B. wordt een volledige boekhouding van zijn organisatie gevonden. Naar aanleiding daarvan heeft het OM becijferd dat de bende van B. een omzet van ruim 76 miljoen heeft gemaakt. Als hij de 30 miljoen niet betaalt, kan hij tot een extra celstraf van 6 jaar veroordeeld worden.

De zaak tegen B. komt in september 2001 aan het rollen, na een zevental gewelddadige liquidaties en pogingen daartoe. B. wordt onder meer verdacht dat hij Jerry R. heeft willen laten vermoorden. In 1999 heeft hij ruzie gekregen met R. omdat een medewerker van R. geld of drugs van hem zou hebben gestolen. Hammadi B. zou bij een ruzie daarover zijn geslagen door R. Dit alles zou dan weer genoeg reden voor Hammadi B. zijn geweest om een huurmoordenaar uit Oekraïne in te huren om R. te laten liquideren. De Oekraïner schiet echter twee onschuldige café-bezoekers neer, waarvan er eentje overlijdt. B. wijkt daarop uit naar Marokko waar hij een vermogen van 166 miljoen euro zou hebben. Tegen hem wordt een opsporingsbevel uitgevaardigd, maar Marokko levert geen onderdanen uit.

Laaste nieuws

Formule 1
Stroll: 'Ook op Playstation heb ik moeite met de bochten'
Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)