DOSSIER

Hammadi B.

Hammadi B. - bijnaam: Taxi - is drugshandelaar. De Marokkaan houdt zich onder meer bezig met hasjhandel van Marokko naar Nederland. Tussen 1993 en 1999 krijgt hij ten onrechte een uitkering, hij moet daarvan 61.000 euro terugbetalen aan de overheid.

Erger voor Taxi: het OM eist 30 miljoen euro van hem wegens het invoeren van 56.000 kilo hasjiesj. Bij een medewerker van B. wordt een volledige boekhouding van zijn organisatie gevonden. Naar aanleiding daarvan heeft het OM becijferd dat de bende van B. een omzet van ruim 76 miljoen heeft gemaakt. Als hij de 30 miljoen niet betaalt, kan hij tot een extra celstraf van 6 jaar veroordeeld worden.

De zaak tegen B. komt in september 2001 aan het rollen, na een zevental gewelddadige liquidaties en pogingen daartoe. B. wordt onder meer verdacht dat hij Jerry R. heeft willen laten vermoorden. In 1999 heeft hij ruzie gekregen met R. omdat een medewerker van R. geld of drugs van hem zou hebben gestolen. Hammadi B. zou bij een ruzie daarover zijn geslagen door R. Dit alles zou dan weer genoeg reden voor Hammadi B. zijn geweest om een huurmoordenaar uit Oekraïne in te huren om R. te laten liquideren. De Oekraïner schiet echter twee onschuldige café-bezoekers neer, waarvan er eentje overlijdt. B. wijkt daarop uit naar Marokko waar hij een vermogen van 166 miljoen euro zou hebben. Tegen hem wordt een opsporingsbevel uitgevaardigd, maar Marokko levert geen onderdanen uit.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Huurbaas sleept Mickey Rourke (bijna onherkenbaar inmiddels) voor de rechter
Misdaad
Speedboat-bezitter die haai voorttrekt veroorzaakt beroering (VIDEO)
Misdaad
Politie arresteert Spanjaard die douchende vrouwen filmt
Misdaad
Slachtoffer schietpartij Rotterdam Zeki Yumuşak
Hebbes
WIN: SPEEDLINK Racing Wheel en Mousepad
Bizar
Spaanse stier pleegt ‘zelfmoord’ nadat zijn hoorns in brand zijn gestoken (VIDEO)
Algemeen
Amsterdam wil dat ambtenaren zich genderneutraal gaan gedragen
Formule 1
Verstappen vindt Halo niks: 'Hoort niet bij Formule 1'