DOSSIER

Gijs van T.

Gijs van T. – bijnaam: Boeren Gijs – speelt in de jaren negentig een vooraanstaande rol in de ecstasy-handel.

Gijs van T. wordt in 1997 tot tien jaar veroordeeld in een geruchtmakende ecstasy-zaak waarin hij wordt verdacht van pillenhandel tussen 1991 en 1994. Zijn medeverdachte blijkt een informant te zijn. Informant Robert J. had als bijnamen De Slak, De Professor en Einstein. Wanneer zijn identiteit eind jaren negentig uitlekt verdwijnt hij spoorloos. In één van de zaken van De Slak kwam ook de naam van de Limburger Peter van D. naar voren. Gijs van T. zou Van D. in contact hebben gebracht met de informant.

Boeren Gijs is één van de hoofdverdachten wanneer de Franse politie, in samenwerking met collega's uit België, een Europees netwerk van cannabis- en ecstasyhandel ontmantelt. Gijs van T. wordt op 19 mei 2011 opgepakt in Meer, net over de grens bij Zundert. Een week later wordt een landgenoot van hem in Nederland opgepakt. Volgens de Fransen leiden de twee een netwerk dat hasjiesj en ecstasy door Europa smokkelt.

De twee worden uitgeleverd aan Frankrijk. Het onderzoek is begonnen na de arrestatie in augustus 2010 van een van de chauffeurs van het netwerk, op de autosnelweg in het Franse Arras. De bestelwagen is geladen met 2,5 ton cannabis. Na analyse van het telefoonverkeer op de gsm's die in het voertuig van de chauffeur worden gevonden, en na maanden onderzoek, kan de Franse politie de vermoedelijke kopstukken van het netwerk opsporen. Bij Gijs van T. in Meer is 40.000 euro cash en proefstalen ecstasy aangetroffen.

De twee Nederlanders hebben volgens de Fransen ook een ecstasy-handel opgezet naar Australië.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Huurbaas sleept Mickey Rourke (bijna onherkenbaar inmiddels) voor de rechter
Misdaad
Speedboat-bezitter die haai voorttrekt veroorzaakt beroering (VIDEO)
Misdaad
Politie arresteert Spanjaard die douchende vrouwen filmt
Misdaad
Slachtoffer schietpartij Rotterdam Zeki Yumuşak
Hebbes
WIN: SPEEDLINK Racing Wheel en Mousepad
Bizar
Spaanse stier pleegt ‘zelfmoord’ nadat zijn hoorns in brand zijn gestoken (VIDEO)
Algemeen
Amsterdam wil dat ambtenaren zich genderneutraal gaan gedragen
Formule 1
Verstappen vindt Halo niks: 'Hoort niet bij Formule 1'