DOSSIER

Gerard T.

Gerard T. wordt op 29 januari 1963 geboren in Utrecht. Hij doet de LTS (richting metselaar/tegelzetter) en gaat werken bij de Utrechtse Bazaar. Hij werkt ook een tijd bij Nedlloyd.

In de loop der jaren komt Gerard T. tot twee keer toe in beeld in het onderzoek naar de Utrechtse serieverkrachter, die in 1995, 1996 en 2001 minstens vijf vrouwen verkracht en twaalf aanrandt. Omdat Gerard T. steeds weigert dna af te staan, kan de politie hem niets maken. (Overigens is hij dan ook geen verdachte: de groep die in beeld is, bestaat uit zo'n 2500 mannen.)

Gerard T. wordt op 16 januari 2014 aangehouden voor de diefstal van een zogenaamde lokfiets. Twee maanden later wordt hij daarvoor veroordeeld - en moet hij verplicht dna afstaan.

De maanden daarna moeten slopend zijn voor Gerard T., aangezien het zwaard van Damocles boven zijn hoofd hangt. Volgens zijn Facebook-berichten houdt hij zich echter bezig met de inrichting van zijn huis, voetbal en katten. In april 2014 trekt zijn vriendin Carla bij hem in. Ze blijft niet lang: op 13 juli 2014 meldt Gerard dat de relatie is verbroken.

Op 17 juli 2014 komt de Utrechtse politie met groot nieuws. De Utrechtse serieverkrachter is gepakt dankzij het dna dat hij moest afstaan wegens de diefstal van een lokfiets. Zijn naam: Gerard T.

Laaste nieuws

Formule 1
Stroll: 'Ook op Playstation heb ik moeite met de bochten'
Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)