DOSSIER

Gerard T.

Gerard T. wordt op 29 januari 1963 geboren in Utrecht. Hij doet de LTS (richting metselaar/tegelzetter) en gaat werken bij de Utrechtse Bazaar. Hij werkt ook een tijd bij Nedlloyd.

In de loop der jaren komt Gerard T. tot twee keer toe in beeld in het onderzoek naar de Utrechtse serieverkrachter, die in 1995, 1996 en 2001 minstens vijf vrouwen verkracht en twaalf aanrandt. Omdat Gerard T. steeds weigert dna af te staan, kan de politie hem niets maken. (Overigens is hij dan ook geen verdachte: de groep die in beeld is, bestaat uit zo'n 2500 mannen.)

Gerard T. wordt op 16 januari 2014 aangehouden voor de diefstal van een zogenaamde lokfiets. Twee maanden later wordt hij daarvoor veroordeeld - en moet hij verplicht dna afstaan.

De maanden daarna moeten slopend zijn voor Gerard T., aangezien het zwaard van Damocles boven zijn hoofd hangt. Volgens zijn Facebook-berichten houdt hij zich echter bezig met de inrichting van zijn huis, voetbal en katten. In april 2014 trekt zijn vriendin Carla bij hem in. Ze blijft niet lang: op 13 juli 2014 meldt Gerard dat de relatie is verbroken.

Op 17 juli 2014 komt de Utrechtse politie met groot nieuws. De Utrechtse serieverkrachter is gepakt dankzij het dna dat hij moest afstaan wegens de diefstal van een lokfiets. Zijn naam: Gerard T.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Huurbaas sleept Mickey Rourke (bijna onherkenbaar inmiddels) voor de rechter
Misdaad
Speedboat-bezitter die haai voorttrekt veroorzaakt beroering (VIDEO)
Misdaad
Politie arresteert Spanjaard die douchende vrouwen filmt
Misdaad
Slachtoffer schietpartij Rotterdam Zeki Yumuşak
Hebbes
WIN: SPEEDLINK Racing Wheel en Mousepad
Bizar
Spaanse stier pleegt ‘zelfmoord’ nadat zijn hoorns in brand zijn gestoken (VIDEO)
Algemeen
Amsterdam wil dat ambtenaren zich genderneutraal gaan gedragen
Formule 1
Verstappen vindt Halo niks: 'Hoort niet bij Formule 1'