DOSSIER

George van Dijk

George van Dijk wordt op 20 april 1965 geboren in een gigantisch gezin in Hilversum: hij heeft liefst elf broers en twee zussen. Zijn familie is berucht. Opa Van Dijk was een NSB'er die na de oorlog en buurman doodschoot omdat hij illegaal stroom aftapte. Vader Van Dijk werd verdacht van moord.

George begint in zijn tienerjaren al met kickboksen en bodybuilden. Hij heeft een reputatie als vechtersbaas. Op zijn 15de belandt hij voor het eerst in de gevangenis. Hij zou er vaker terechtkomen: bij een inventarisatie op 43ste blijkt Van Dijk liefst 21 jaar achter tralies te hebben doorgebracht. George van Dijk is ongekend openhartig over zijn criminele daden. In 2008 verschijnt zijn biografie Een leven achter de tralies, waarin hij vertelt over zijn 41 verblijven in de gevangenis. Klaas BruinsmaGreg R. en diens zoon Jesse R.: hij ontmoet ze allemaal in de bajes.

George van Dijk krijgt relaties met twee Petra's. De eerste - Petra Landman - steekt hij dood in 1992. Tegen het AD zegt hij daar later over:  "Opeens kwam ze op me af, gekleed in een zwart trainingspak en stak een schaar in mijn kogelvrije vest. Ik pakte die schaar af en sloeg opeens helemaal door. Ik stak haar met de schaar, met een kartelmes dat voor het grijpen lag en met de afgebroken schroevendraaier bij elkaar 28 keer in haar keel en hoofd. Bam. Afgelopen. Dat moet je een plekje geven. Maar dat zal ik nooit kunnen.''

Met de volgende Petra - thuiszorgmedewerkster Petra Maduro - krijgt George van Dijk drie kinderen.

In november 2014 geeft George van Dijk een opzienbarend interview in Panorama. Hij zegt onder meer dat kroongetuige Fred Ros achter de moordopdracht van op Thomas van der Bijl zit. "Justitie is jarenlang bezig geweest met een rechercheonderzoek op Ros. Hij is een heel zware crimineel die, behalve voor de moord op Thomas van der Bijl, veroordeeld is voor het feit dat hij me dood wilde hebben. En die man, die hele gezinnen vertrapt heeft, die wordt nu beloond? Daar doet Justitie nu zaken mee? Dat gaat er bij mij niet in."

Ook doet hij een opmerkelijke belofte in Panorama. "Ros kan maar beter bang voor me zijn. Als hij vrijkomt ben ik honderd procent zeker degene die hem opwacht aan de poort. Dat heb ik hem beloofd. Dan maak ik hem kapot."

Laaste nieuws

Formule 1
Stroll: 'Ook op Playstation heb ik moeite met de bochten'
Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)