DOSSIER

George van Dijk

George van Dijk wordt op 20 april 1965 geboren in een gigantisch gezin in Hilversum: hij heeft liefst elf broers en twee zussen. Zijn familie is berucht. Opa Van Dijk was een NSB'er die na de oorlog en buurman doodschoot omdat hij illegaal stroom aftapte. Vader Van Dijk werd verdacht van moord.

George begint in zijn tienerjaren al met kickboksen en bodybuilden. Hij heeft een reputatie als vechtersbaas. Op zijn 15de belandt hij voor het eerst in de gevangenis. Hij zou er vaker terechtkomen: bij een inventarisatie op 43ste blijkt Van Dijk liefst 21 jaar achter tralies te hebben doorgebracht. George van Dijk is ongekend openhartig over zijn criminele daden. In 2008 verschijnt zijn biografie Een leven achter de tralies, waarin hij vertelt over zijn 41 verblijven in de gevangenis. Klaas BruinsmaGreg R. en diens zoon Jesse R.: hij ontmoet ze allemaal in de bajes.

George van Dijk krijgt relaties met twee Petra's. De eerste - Petra Landman - steekt hij dood in 1992. Tegen het AD zegt hij daar later over:  "Opeens kwam ze op me af, gekleed in een zwart trainingspak en stak een schaar in mijn kogelvrije vest. Ik pakte die schaar af en sloeg opeens helemaal door. Ik stak haar met de schaar, met een kartelmes dat voor het grijpen lag en met de afgebroken schroevendraaier bij elkaar 28 keer in haar keel en hoofd. Bam. Afgelopen. Dat moet je een plekje geven. Maar dat zal ik nooit kunnen.''

Met de volgende Petra - thuiszorgmedewerkster Petra Maduro - krijgt George van Dijk drie kinderen.

In november 2014 geeft George van Dijk een opzienbarend interview in Panorama. Hij zegt onder meer dat kroongetuige Fred Ros achter de moordopdracht van op Thomas van der Bijl zit. "Justitie is jarenlang bezig geweest met een rechercheonderzoek op Ros. Hij is een heel zware crimineel die, behalve voor de moord op Thomas van der Bijl, veroordeeld is voor het feit dat hij me dood wilde hebben. En die man, die hele gezinnen vertrapt heeft, die wordt nu beloond? Daar doet Justitie nu zaken mee? Dat gaat er bij mij niet in."

Ook doet hij een opmerkelijke belofte in Panorama. "Ros kan maar beter bang voor me zijn. Als hij vrijkomt ben ik honderd procent zeker degene die hem opwacht aan de poort. Dat heb ik hem beloofd. Dan maak ik hem kapot."

Laaste nieuws

Voetbal
Huntelaar naar Ajax, Van Persie naar Feyenoord, Sneijder naar Utrecht, wie blijft er voor PSV over?
Misdaad
Angst en walging in Schafhausen (Z)
Misdaad
Politie start zoekactie naar wapens van de Bende van Nijvel (VIDEO)
Misdaad
Spaanse politie arresteert leden Nederlandse drugsorganisatie
Bizar
Vrouw overlijdt aan vleesetende bacterie die ze opliep tijdens seksspel
Hebbes
WIN: Hasbro The Last Knight Armor Turbo Changer Figuur
Misdaad
Vrouw steelt peperdure Lamborghini en rijdt ermee naar Londen (VIDEO)
Bizar
Mooiste golfster ter wereld: ‘mijn borsten zijn te groot voor de golforganisatie’ (FOTO’S)
Formule 1
Giovinazzi vertrouwt Ferrari voor zitje in 2018
Humor
Vader maakt achtbaan voor zijn dochter (VIDEO)
Algemeen
Op bezoek bij Motorclub de Harde Mannen
Misdaad
Bij de politierechter: het is ook gewoon een leuke winkel
Lomans
Mannenpraat: een blote Freek Vonk kan dagelijks gespot worden in Nederland
Algemeen
Dylan Groenewegen wint op Champs Élysées