DOSSIER

George Plieger (†)

George Plieger wordt op 22 februari 1956 geboren in Amsterdam. Begin jaren negentig is George Plieger samen met Jaap van der Heijden actief in de smokkel van hasjiesj. Tijdens hun samenwerking gaat Van der Heijden investeren in een diamanthandel. George Plieger voelt daar ook wel wat voor en draagt een half miljoen bij. Maar die handel loopt uit op een fiasco. Ze worden geript door hun Italiaanse zakenpartners, die wel het geld aannemen maar nooit de diamanten leveren.

George Plieger eist bij Van der Heijden zijn half miljoen terug en wil enorme rentebedragen over het geïnvesteerde kapitaal. Wanneer Van der Heijden samen met Henk Rommy een drugstransport organiseert, dwingt George Plieger zijn deelname af om Van der Heijden in de gelegenheid te stellen een deel van zijn schuld aan hem in te lossen. Wanneer Van der Heijden wegens drugshandel in de gevangenis zit, vertelt hij medegedetineerden dat hij enkele Joego's achter George Plieger heeft laten rijden om hem angst aan te jagen en te dreigen hem aan te laten pakken.

Op 10 april 1993 wordt Van der Heijden, tijdens zijn proefverlof, bij zijn huis met een bom opgeblazen. Uit gsm-verkeer blijkt dat onder meer George Plieger en een aantal leden van de groep van Mink K. in de buurt zijn tijdens de aanslag. Later sluit George Plieger zich aan bij de bende van Willem Holleeder, die hem zou hebben ingeschakeld om rijke vastgoedhandelaren af te persen.

Op dinsdagochtend 14 januari 2003, rond acht uur, wordt George Plieger van nabij doodgeschoten. Dit gebeurt terwijl hij in zijn auto wacht bij een spoorwegovergang in Diemen. Een 11-jarige scholiere wordt geraakt door een afgedwaalde kogel en raakt lichtgewond. De dader vlucht op een motor in de richting van de A10. Volgens geruchten in het criminele circuit is Holleeder de opdrachtgever voor de liquidatie. Die zou volgens insiders kwaad zijn op George Plieger omdat die een relatie heeft aangeknoopt met Beppie van Rheenen, één van Holleeders ex-vriendinnen.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Huurbaas sleept Mickey Rourke (bijna onherkenbaar inmiddels) voor de rechter
Misdaad
Speedboat-bezitter die haai voorttrekt veroorzaakt beroering (VIDEO)
Misdaad
Politie arresteert Spanjaard die douchende vrouwen filmt
Misdaad
Slachtoffer schietpartij Rotterdam Zeki Yumuşak
Hebbes
WIN: SPEEDLINK Racing Wheel en Mousepad
Bizar
Spaanse stier pleegt ‘zelfmoord’ nadat zijn hoorns in brand zijn gestoken (VIDEO)
Algemeen
Amsterdam wil dat ambtenaren zich genderneutraal gaan gedragen
Formule 1
Verstappen vindt Halo niks: 'Hoort niet bij Formule 1'