DOSSIER

George Plieger (†)

George Plieger wordt op 22 februari 1956 geboren in Amsterdam. Begin jaren negentig is George Plieger samen met Jaap van der Heijden actief in de smokkel van hasjiesj. Tijdens hun samenwerking gaat Van der Heijden investeren in een diamanthandel. George Plieger voelt daar ook wel wat voor en draagt een half miljoen bij. Maar die handel loopt uit op een fiasco. Ze worden geript door hun Italiaanse zakenpartners, die wel het geld aannemen maar nooit de diamanten leveren.

George Plieger eist bij Van der Heijden zijn half miljoen terug en wil enorme rentebedragen over het geïnvesteerde kapitaal. Wanneer Van der Heijden samen met Henk Rommy een drugstransport organiseert, dwingt George Plieger zijn deelname af om Van der Heijden in de gelegenheid te stellen een deel van zijn schuld aan hem in te lossen. Wanneer Van der Heijden wegens drugshandel in de gevangenis zit, vertelt hij medegedetineerden dat hij enkele Joego's achter George Plieger heeft laten rijden om hem angst aan te jagen en te dreigen hem aan te laten pakken.

Op 10 april 1993 wordt Van der Heijden, tijdens zijn proefverlof, bij zijn huis met een bom opgeblazen. Uit gsm-verkeer blijkt dat onder meer George Plieger en een aantal leden van de groep van Mink K. in de buurt zijn tijdens de aanslag. Later sluit George Plieger zich aan bij de bende van Willem Holleeder, die hem zou hebben ingeschakeld om rijke vastgoedhandelaren af te persen.

Op dinsdagochtend 14 januari 2003, rond acht uur, wordt George Plieger van nabij doodgeschoten. Dit gebeurt terwijl hij in zijn auto wacht bij een spoorwegovergang in Diemen. Een 11-jarige scholiere wordt geraakt door een afgedwaalde kogel en raakt lichtgewond. De dader vlucht op een motor in de richting van de A10. Volgens geruchten in het criminele circuit is Holleeder de opdrachtgever voor de liquidatie. Die zou volgens insiders kwaad zijn op George Plieger omdat die een relatie heeft aangeknoopt met Beppie van Rheenen, één van Holleeders ex-vriendinnen.

Laaste nieuws

Formule 1
Stroll: 'Ook op Playstation heb ik moeite met de bochten'
Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)