DOSSIER

Freddy Horion

Freddy Horion - bijnaam: De Zonnebril - wordt in 1946 geboren. Hij is een Belgisch misdadiger en moordenaar.

Op 23 juni 1979 valt hij samen met Roland F. de woning van autohandelaar Roland Steyaert binnen, die hij kent als zijn oude werkgever. (Steyaert had Freddy Horion ontslagen wegens verduistering van een Mercedes-Benz. En na een door Steyart gewonnen proces moest Freddy Horion zo'n 500.000 franks aan Steylaert betalen. Wat weer kwaad bloed zette bij de crimineel met de antisociale persoonlijkheidsstoornis.)

Op die bewuste junidag eist Freddy Horion van Steyaert dat hij die 500.000 frank aan hem terug betaalt. Doet hij dat niet, dan zal hij Horion, zijn vrouw, zijn twee dochters en de verloofde van zijn dochter doden. Steyaert heeft dit geld niet paraat en Freddy Horion schiet hem eenvoudigweg dood, zo ook de rest van het gezin Steyaert.

Veroordeeld voor zesvoudige moord

Uiteindelijk wordt Freddy Horion gearresteerd omdat hij door een buurtbewoner is gezien. Ook heeft Freddy Horion al eerder een winkelierster in de haven van Gent om het leven gebracht. Freddy Horion wordt in 1980 veroordeeld voor zesvoudige moord en ter dood veroordeeld door het Oost-Vlaamse assisenhof. Later wordt dit omgezet tot levenslange gevangenisstraf die hij nog steeds uitzit.

In oktober 1982 weet hij te ontsnappen. Na anderhalve maand ondergedoken te zijn in Nederland wordt Freddy Horion opnieuw gearresteerd.

Nadat Freddy Horion decennia in de gevangenis van Leuven Centraal en Brugge opgesloten is, wordt hij in november 2009 overgeplaatst naar Hasselt. Al jaren probeert Freddy Horion gratie te verkrijgen zonder resultaat. Freddy Horion ontkent een van de moorden, die op de Oost-Vlaamse winkelierster Hélène Lichachevsky, hij schuift die in de schoenen van een vriend. Dit beweert hij in een reeks brieven. De bewuste vriend loopt nog steeds vrij rond maar de misdaad is verjaard.

Op 7 januari 2013 vraagt Freddy Horion om een enkelband.

Laaste nieuws

Formule 1
Stroll: 'Ook op Playstation heb ik moeite met de bochten'
Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)