DOSSIER

Evert S.

Ephriam Christiaan S. – roepnaam: Evert - is een van oorsprong Molukse Nederlander die op 17 december 1980 wordt geboren.

Op 25 maart 2009 vindt men in de duinen bij Hoek van Holland het lichaam van Onno Kuut. Op zijn rug zijn grote Chinese karakters getatoeëerd, die ‘Wees daadkrachtig’ betekenen. De moord op Kuut staat vermoedelijk in verband met de liquidatie van Boneka Belserang en Yassin Chakor, een maand eerder. (Chakor was een bekende van Kuut en zij hadden die dag vermoedelijk een afspraak met elkaar.)

Evert S. slaat in de periode hierna min of meer op de vlucht, gedraagt zich paranoïde en verblijft op verschillende adressen.

In augustus 2009 wordt geprobeerd de 34-jarige Surinaamse crimineel Marlon D. te liquideren, deze wordt in de buurt van zijn woning in Amsterdam-West vanuit een auto meermalen beschoten. D. raakt zwaargewond door tien kogels, maar weet terug te schieten met zijn automatische Glock. Er wordt dan gespeculeerd dat hij Evert S. daarbij dodelijk heeft geraakt en dat diens lijk ergens door zijn bendeleden is gedumpt. Een dag na de moordpoging arresteert de politie drie verdachten.

Deze blijken allen dezelfde tatoeage op hun rug te hebben als Kuut. Deze tatoeages zijn het kenmerk van een groep die zich toelegt op het plegen van huurmoorden. Ook Evert S. wordt ervan verdacht dat hij tot die groep behoort en ook hij heeft die tatoeage op zijn rug.

Sinds de moordaanslag op Marlon D. is S. spoorloos. Volgens het Openbaar Ministerie opereerde de groep vanuit een woning in Amstelveen. Daar worden na hun arrestaties een hoeveelheid automatische vuurwapens, waaronder Glocks en Heckler & Kochs, en munitie gevonden. Ook worden er handgranaten, zoals de M-75 en kogelwerende vesten aangetroffen. Maar ook mobiele telefoons waaruit blijkt dat de verdachten mogelijk verantwoordelijk zijn voor de liquidatiepoging op Marlon D. Tevens worden er foto's in beslag genomen van Marlon D. die vermoedelijk door de verdachten gemaakt zijn tijdens hun observaties van het slachtoffer.

Officier van Justitie Sabine Tammes, die belast is met de strafzaak tegen de vier verdachten, zit inmiddels niet langer op de zaak. De Officier van Justitie is volgens Justitie ernstig bedreigd door de groepering. Tijdens het onderzoek naar de bedreiging is een andere verdachte gearresteerd. Zijn kinderen zouden op school zitten bij de kinderen van de Officier van Justitie. Deze verdachte is na enkele dagen uit voorarrest ontslagen.

In januari 2011 maakt Opsporing Verzocht een item over de voortvluchtige Evert S. Justitie looft 20.000 euro uit voor de oplossing van de moord op Onno Kuut.

In juli 2012 veroordeelt de rechtbank de vier Tattookiller tot straffen van 12 en 12,5 jaar. Henk S. en de broers Brian en Cor P. draaien de cel in - hun maatje Evert S. blijft voortvluchtig. In november 2012 loopt hij tegen de lamp in Brussel, een maand later leveren de Belgen hem uit aan Nederland.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Huurbaas sleept Mickey Rourke (bijna onherkenbaar inmiddels) voor de rechter
Misdaad
Speedboat-bezitter die haai voorttrekt veroorzaakt beroering (VIDEO)
Misdaad
Politie arresteert Spanjaard die douchende vrouwen filmt
Misdaad
Slachtoffer schietpartij Rotterdam Zeki Yumuşak
Hebbes
WIN: SPEEDLINK Racing Wheel en Mousepad
Bizar
Spaanse stier pleegt ‘zelfmoord’ nadat zijn hoorns in brand zijn gestoken (VIDEO)
Algemeen
Amsterdam wil dat ambtenaren zich genderneutraal gaan gedragen
Formule 1
Verstappen vindt Halo niks: 'Hoort niet bij Formule 1'