DOSSIER

Evert Hingst (†)

Evert Constantijn Hingst wordt op 22 maart 1969 in Amsterdam geboren als Evert Constantijn Drijber. Hij is de jongste zoon van de drie kinderen van tandarts Sipco Drijber en Lili Hingst. Na de scheiding van zijn ouders in 1974 neemt Evert Hingst de achternaam van zijn moeder aan. Evert Hingst studeert Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie werkt hij twee jaar als vrijwilliger bij de Belastingwinkel en krijgt daar contact met Mink K. Hij studeert in 1998 af in belastingrecht.

Via Mink K. gaat hij bij het Amsterdamse kantoor Toenbreker Advocaten werken. Na enkele jaren doet Evert Hingst veel zaken voor criminelen. Zijn cliënten zijn o.a.: Sam KlepperJohn MieremetStanley HillisMagdi en Mounir BarsoumJan Femer en Jaap van der Heijden, die een motorvriend van hem is.

In 2002 wordt John Mieremet op de Keizersgracht beschoten, voor het kantoor van Toenbreker Advocaten. Mieremet kondigt aan wraak te nemen. “Degenen die krokodillentranen huilden toen ik was neergeschoten, kunnen hun borst natmaken.” In een interview in De Telegraaf beschuldigt hij Evert Hingst ervan hem met een smoesje naar het kantoor te hebben gelokt, en hij zou na afloop van het gesprek de buitendeur wel erg snel op slot hebben gedraaid.

Op 21 september 2004 valt de politie op verdenking van witwaspraktijken het kantoor van Evert Hingst binnen, evenals zijn woningen in Amsterdam en Vinkeveen. Op 9 december wordt hij aangehouden en weer vrijgelaten. Op 25 april 2005 wordt hij opnieuw aangehouden, ditmaal op verdenking van witwassen, valsheid in geschrifte en illegaal wapenbezit. In zijn kluis worden drie vuurwapens aangetroffen, die volgens Evert Hingst eigendom zijn van Mink K., en een stelletje valse rijbewijzen en paspoorten met de foto van Mink K. erop.

Evert Hingst laat zich op 1 juli 2005 vrijwillig van het advocatentableau schrappen, mogelijk na aanleiding van de verdenkingen van witwaspraktijken. Hingst heeft veel zaken met criminelen gedaan en wegens zijn criminele contacten probeert de Criminele Inlichtingen Eenheid hem te ronselen als informant. Hij weigert dit, waarna de CIE dreigt hem onderuit te halen.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Huurbaas sleept Mickey Rourke (bijna onherkenbaar inmiddels) voor de rechter
Misdaad
Speedboat-bezitter die haai voorttrekt veroorzaakt beroering (VIDEO)
Misdaad
Politie arresteert Spanjaard die douchende vrouwen filmt
Misdaad
Slachtoffer schietpartij Rotterdam Zeki Yumuşak
Hebbes
WIN: SPEEDLINK Racing Wheel en Mousepad
Bizar
Spaanse stier pleegt ‘zelfmoord’ nadat zijn hoorns in brand zijn gestoken (VIDEO)
Algemeen
Amsterdam wil dat ambtenaren zich genderneutraal gaan gedragen
Formule 1
Verstappen vindt Halo niks: 'Hoort niet bij Formule 1'