DOSSIER

Esther Vroegh

Esther Vroegh - E.P. Vroegh – roepnaam: Esther – wordt op in 1974 geboren in een Brabantse ondernemersfamilie. Op haar 18de gaat ze rechten studeren in Utrecht. In het begin vindt ze de studie saai, maar wanneer er in het derde jaar strafrecht bij komt, begint ze het interessant te vinden. Het is de tijd van de IRT-affaire, met grote mannen als Piet Doedens. Ze studeert in 1999 af in civiel- en strafrecht aan de Universiteit van Utrecht.

Haar eerste stage is bij Han Vallenduuk in Haarlem, een advocatenkantoor dat zich bezighoudt met economische delicten, voornamelijk in het beroepsgoederenvervoer. In 2003 staat ze Rob S. bij; hij wordt verdacht van moord op Yvonne Catsburg uit Hoofddorp. De vrouw is spoorloos verdwenen. "Dan wordt mij voor het eerst duidelijk hoe bikkelhard Justitie het kan spelen,"zegt ze daarover. "Rob S. wordt om de haverklap uit de cel gehaald voor verhoor, hij wordt aan het eind van het land in een cel gezet zodat de advocaat er niet bij kan zijn. Hij is uiteindelijk vrijgelaten, maar de politie heeft hem nog jarenlang in de gaten gehouden. Hij is begin 2009 overleden."

Samen met collega Robert-Jan Mesland neemt Esther Vroegh de strafrechttak van een kantoor in Hoofddorp op zich en op 1 januari 2007 beginnen ze met z’n tweeën een eigen kantoor aan de Nieuwe Gracht in Haarlem, met één advocaat-medewerker en een aantal juridisch medewerkers.

Esther Vroeghheeft een gevarieerde strafpraktijk. Ze treedt met regelmaat op de voorgrond in strafzaken waar verdenkingen als moord en drugshandel aan de orde zijn. Zo ook in een bizarre zaak de zogenaamde snelkookpanmoord. Samen met Mesland staat Esther Vroegh de verdachte Tamara N. bij. Zij is bevriend met de Turkse Meral C., die getrouwd was met moordenaar Mehmet Y.

Ze treedt ook op als strafpleiter in de Purmerendse kindermoorden en de zaak van de moord zonder lijk in Hoofddorp. In augustus 2008 doet Esther Vroegh de zaak van de wielrenner die dood door schuld wordt verweten omdat deze op de Westfriese Zeedijk bij Warmenhuizen een 80-jarige fietster raakt, die later overlijdt.

Naast haar strafrechtpraktijk adviseert Esther Vroegh professionele topvoetballers op het gebied van spelerscontracten, sponsorovereenkomsten en arbitrage. Vroegh is lid van de Nederlandse Vereniging voor Strafrecht Advocaten. Hiertoe volgde zij de Specialisatie Opleiding Strafrecht aan het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtwetenschappen te Utrecht.

Laaste nieuws

MannenPraat
Mannenpraat: Humberto Tan heeft last van territoriumdrift
Humor
Mop van de dag: 19 augustus
Misdaad
Tienduizenden xtc-pillen aangetroffen in Limburgs huis
Formule 1
Terugblik: Gifbeker nog niet leeg voor Max, Bottas pakt overwinning
Blog - Sexy
Deze vrouwen zijn Nederlands grootste Instagrammers
Misdaad
Finland, een dag later: steekpartij is terreurdaad (VIDEO)
Humor
Deze coole kat heeft zijn eigen handshake (VIDEO)
Misdaad
Misdaadklassieker: geschaduwd, afgeluisterd, vervolgd, veroordeeld - Danny K. doorbreekt het zwijgen
Formule 1
Lowe: 'Onze eerste seizoenshelft was een teleurstelling'
Algemeen
Steven Kruijswijk gaat voor succes in Vuelta: ‘Wat Tom kan, kan ik ook’
MannenPraat
Mannenpraat: Tim Hofman is nóg irritanter dan Willibrord Frequin
Humor
Feitje van de dag: 18 augustus
Hebbes
WIN: Terminator 2: Judgment Day – 3D bioscoopkaarten