DOSSIER

Cumali Ata

Cumali Ata wordt op 19 april 1984 geboren. Eerst heeft hij in 2003 zijn VMBO-diploma gehaald en daarna heeft hij een jaar de MBO-opleiding voertuigtechniek gevolgd. Die opleiding maakt hij niet af. Cumali Ata gaat werken als stratenmaker. Hij woont nog thuis, bij zijn ouders in Steenwijk, samen met nog meer familieleden. Ata heeft verder nog familie in de omgeving van Dortmund.

Cumali Ata wordt als tiener al veroordeeld tot een half jaar gevangenisstraf voor een overval in een woning in Steenwijk.

In 2004 maakt de dan 20-jarige Cumali Ata uit Steenwijk een eind aan het leven van de 18-jarige Denise Celik. Ze heeft al een tijdje een verhouding met Ata en ze spreken regelmatig af in Nederland. Soms in Enschede, een centrale plek tussen Steenwijk, de woonplaats van Cumali Ata en Dortmund, waar Denise woont. Denise kort daarvoor getrouwd met een Turkse man in Duitsland. Het heeft er de schijn van dat Cumali Ata jaloers is omdat hij Denise met haar echtgenoot moet delen. Tegen Denise zegt hij: "Als ik je niet kan hebben, dan niemand."Op 18 juni 2004 vinden medewerkers van het toenmalige Dish-hotel in Enschede het lichaam van Denise. Als de politie met het sporenonderzoek in de hotelkamer begint, is Denise al zo'n 18 uur dood. Cumali Ata is die nacht naar het vliegveld van Düsseldorf gebracht. Daar heeft hij samen met één van zijn kennissen het eerste het beste vliegticket naar Turkije geboekt. Sindsdien is hij spoorloos.

Cumali Ata is nog steeds voortvluchtig

Ondanks de afwezigheid van de verdachte, wordt de zaak toch voor de rechter gebracht. In 2010 veroordeelt het gerechtshof in Arnhem Cumali Ata voor het wurgen van zijn nicht Denise Celik. Ata is inmiddels onherroepelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar, die hij dus nog volledig moet uitzitten. De politie zoekt in eerste instantie contact met collega's in Turkije. Er zijn aanwijzingen dat hij bij zijn familie in de streek Kirsehir in Midden-Turkije woont. Er wordt ook een inval gedaan op een adres waarvan het vermoeden bestaat dat hij daar aanwezig is, maar daar treft het arrestatieteam hem niet aan.  De politie houdt er rekening mee dat Cumali Ata nu een baard zou kunnen hebben.

In februari 2013 wordt bekend dat Cumali Ata op de nationale opsporingslijst is gezet.

Laaste nieuws

Formule 1
Stroll: 'Ook op Playstation heb ik moeite met de bochten'
Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)