DOSSIER

Chavello P.

Eind mei en begin juni 2013 hebben de bewoners op de Uitweg in Rotterdam te kampen met een enorme vliegenplaag. Duizenden kleurige en behaarde bromvliegen, zogenaamde vleesvliegen, veroorzaken veel geluidsoverlast door hun gezoem. De haard van deze plaag is het winkelpand waarin vroeger Fauna World opereerde. De politie wordt geïnformeerd en die treft daar in het winkelpand, op 5 juni 2013, liefst 140 dierenkadavers aan, waaronder verscheidene exotische soorten. Er worden onder meer dingo’s gevonden (wilde honden uit Australië). De zwaar verwaarloosde dieren zijn door verhongering aan hun einde gekomen. De dingo’s hebben elkaar zelfs aangevreten. Volgens buurtbewoners blijkt de dierenwinkel al geruime tijd gesloten en is de eigenaar onvindbaar. Een week later wordt de 30-jarige eigenaar van de winkel, Chavello P., gearresteerd.

Hem wordt door Justitie verwaarlozing van dieren en valsheid in geschrifte ten laste gelegd. De verwaarlozing van de dieren wordt door Chavello P. in alle toonaarden ontkend. Hij zegt: “Alleen de vijf dingo’s zijn de afgelopen dagen gestorven. De overige dieren waren al veel eerder overleden. Die lagen opgeborgen in de vriezers. De politie moet ze eruit hebben gehaald. Ik gebruik de winkel al ruim een jaar niet meer, tegenwoordig zit ik in de groothandel.” Naar aanleiding van het gebeurde stelt de Partij voor de Dieren Kamervragen.

Slechts enkele dagen later wordt Chavello P. weer vrijgelaten door de rechtbank, waartegen het Openbaar Ministerie in beroep gaat. In de tussentijd hebben omwonenden van het pand nog steeds te kampen met de enorme vliegenplaag. De buurtbewoners spreken schande van de onhygiënische situatie en zijn de overlast meer dan zat. Volgens de politie is het pand aan de Uitweg reeds vrijgegeven aan de eigenaar en is de schoonmaak zijn verantwoordelijkheid. Daartegenover stelt Chavello P.: “Ik heb geen sleutel van de winkel. En die krijg ik ook niet zo lang het justitieel onderzoek loopt. Ik sta machteloos.”

Laaste nieuws

MannenPraat
Mannenpraat: Humberto Tan heeft last van territoriumdrift
Humor
Mop van de dag: 19 augustus
Misdaad
Tienduizenden xtc-pillen aangetroffen in Limburgs huis
Formule 1
Terugblik: Gifbeker nog niet leeg voor Max, Bottas pakt overwinning
Blog - Sexy
Deze vrouwen zijn Nederlands grootste Instagrammers
Misdaad
Finland, een dag later: steekpartij is terreurdaad (VIDEO)
Humor
Deze coole kat heeft zijn eigen handshake (VIDEO)
Misdaad
Misdaadklassieker: geschaduwd, afgeluisterd, vervolgd, veroordeeld - Danny K. doorbreekt het zwijgen
Formule 1
Lowe: 'Onze eerste seizoenshelft was een teleurstelling'
Algemeen
Steven Kruijswijk gaat voor succes in Vuelta: ‘Wat Tom kan, kan ik ook’
MannenPraat
Mannenpraat: Tim Hofman is nóg irritanter dan Willibrord Frequin
Humor
Feitje van de dag: 18 augustus
Hebbes
WIN: Terminator 2: Judgment Day – 3D bioscoopkaarten