DOSSIER

Chavello P.

Eind mei en begin juni 2013 hebben de bewoners op de Uitweg in Rotterdam te kampen met een enorme vliegenplaag. Duizenden kleurige en behaarde bromvliegen, zogenaamde vleesvliegen, veroorzaken veel geluidsoverlast door hun gezoem. De haard van deze plaag is het winkelpand waarin vroeger Fauna World opereerde. De politie wordt geïnformeerd en die treft daar in het winkelpand, op 5 juni 2013, liefst 140 dierenkadavers aan, waaronder verscheidene exotische soorten. Er worden onder meer dingo’s gevonden (wilde honden uit Australië). De zwaar verwaarloosde dieren zijn door verhongering aan hun einde gekomen. De dingo’s hebben elkaar zelfs aangevreten. Volgens buurtbewoners blijkt de dierenwinkel al geruime tijd gesloten en is de eigenaar onvindbaar. Een week later wordt de 30-jarige eigenaar van de winkel, Chavello P., gearresteerd.

Hem wordt door Justitie verwaarlozing van dieren en valsheid in geschrifte ten laste gelegd. De verwaarlozing van de dieren wordt door Chavello P. in alle toonaarden ontkend. Hij zegt: “Alleen de vijf dingo’s zijn de afgelopen dagen gestorven. De overige dieren waren al veel eerder overleden. Die lagen opgeborgen in de vriezers. De politie moet ze eruit hebben gehaald. Ik gebruik de winkel al ruim een jaar niet meer, tegenwoordig zit ik in de groothandel.” Naar aanleiding van het gebeurde stelt de Partij voor de Dieren Kamervragen.

Slechts enkele dagen later wordt Chavello P. weer vrijgelaten door de rechtbank, waartegen het Openbaar Ministerie in beroep gaat. In de tussentijd hebben omwonenden van het pand nog steeds te kampen met de enorme vliegenplaag. De buurtbewoners spreken schande van de onhygiënische situatie en zijn de overlast meer dan zat. Volgens de politie is het pand aan de Uitweg reeds vrijgegeven aan de eigenaar en is de schoonmaak zijn verantwoordelijkheid. Daartegenover stelt Chavello P.: “Ik heb geen sleutel van de winkel. En die krijg ik ook niet zo lang het justitieel onderzoek loopt. Ik sta machteloos.”

Laaste nieuws

Algemeen
Amsterdam en Stockholm kleuren rood en wit
Formule 1
Spectaculaire crashes: Grosjean, Hamilton, Pérez, Alonso
Misdaad
De jacht op de Utrechtse serieverkrachter
Misdaad
Oud-FC Barcelona president Sandro Rosell gearresteerd
Algemeen
De la Hee, kijkt TV: Die kleine van Sterretje
Misdaad
Eisen van 12 en 18 jaar voor verdachten moord Aziz Anzi
Hebbes
WIN: TOEGANGSKAARTEN CHINA, THE RISE OF AN EMPIRE IN OMNIVERSUM
Voetbal
7 feitjes over de finale tussen Ajax en Manchester United
Misdaad
Lijfstraf voor homoseksuelen in Indonesische provincie
Humor
Man voelt hoe het is om te bevallen (VIDEO)
Misdaad
Vrouw snijdt penis man af uit zelfverdediging