DOSSIER

Cees Korvinus

Cees Korvinus wordt op 27 februari 1950 geboren in Medan, op het eiland Sumatra in Indonesië. Hij studeert van 1970 tot 1977 rechten aan de Rijksuniversiteit Utrecht. In 1977 begint hij als advocaat en sinds 1999 is hij partner bij Korvinus Abeln advocaten te Amsterdam.

In de loop der jaren krijgt Cees Korvinus bekendheid door zijn verdediging van topcriminelen. Daarnaast is hij ook bestuurder van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten en is hij docent bij de opleiding VSO-Strafrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA). Tevens is Cees Korvinus lid van de Advies Commissie Strafrecht van de NOVA en van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2006 is Cees Korvinus verkiesbaar voor GroenLinks. Sinds 1 oktober 2009 is hij voorzitter van de VARA, als opvolger van Vera Keur. In het verleden heeft Cees Korvinus bij juridische programma's van de VARA geadviseerd, maar hij bakt er weinig van in zijn ontmaagdingsinterview bij Matthijs van Nieuwkerk.

In februari 2011 legt Cees Korvinus zijn functie als voorzitter van de VARA neer. Sinds 1 januari 2011 is Cees Korvinus als partner verbonden aan het kantoor Korvinus Van Roy & Zandt advocaten.

Laaste nieuws

Formule 1
Stroll: 'Ook op Playstation heb ik moeite met de bochten'
Lomans
Mannenpraat: de ex van Guus Meeuwis komt er warmpjes bij te zitten. Zeven miljoen ofzo
Algemeen
Tom Dumoulin verliest roze trui in Giro
Blog - sexy
Zeven producten die je NIET moet eten en drinken voor seks
Voetbal
Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 
Algemeen
Huub van der Lubbe: 'Het westen vindt zichzelf bijna slachtoffer'
Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)