DOSSIER

Cees Korvinus

Cees Korvinus wordt op 27 februari 1950 geboren in Medan, op het eiland Sumatra in Indonesië. Hij studeert van 1970 tot 1977 rechten aan de Rijksuniversiteit Utrecht. In 1977 begint hij als advocaat en sinds 1999 is hij partner bij Korvinus Abeln advocaten te Amsterdam.

In de loop der jaren krijgt Cees Korvinus bekendheid door zijn verdediging van topcriminelen. Daarnaast is hij ook bestuurder van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten en is hij docent bij de opleiding VSO-Strafrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA). Tevens is Cees Korvinus lid van de Advies Commissie Strafrecht van de NOVA en van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2006 is Cees Korvinus verkiesbaar voor GroenLinks. Sinds 1 oktober 2009 is hij voorzitter van de VARA, als opvolger van Vera Keur. In het verleden heeft Cees Korvinus bij juridische programma's van de VARA geadviseerd, maar hij bakt er weinig van in zijn ontmaagdingsinterview bij Matthijs van Nieuwkerk.

In februari 2011 legt Cees Korvinus zijn functie als voorzitter van de VARA neer. Sinds 1 januari 2011 is Cees Korvinus als partner verbonden aan het kantoor Korvinus Van Roy & Zandt advocaten.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Opgepast: de Kluivert Klonen veroveren de wereld
Misdaad
Spectaculair: politie schiet en arresteert met bodycamera om (VIDEO)
Misdaad
Nederlander Nicolas Dennis Lijnzaat in problemen op Indonesië
Blog - sexy
Nieuw: Seksrobot die te besturen is met Playstation-controller (FOTO’S en VIDEO)
Formule 1
Max mania leidt tot nagenoeg uitverkocht Spa-Francorchamps
Misdaad
Olifant neemt wraak door ‘baasje’ te spietsen 
Misdaad
Openluchtpresentatie wapenvondst Honduras
Misdaad
Eis voor dollemansrit van Arthur M. 4 jaar
Voetbal
Donny van de Beeks doelpunt voor Ajax moest zo zijn
Fail
Inbreker probeert te ontsnappen door zich te verkleden als spook en faalt (VIDEO)
Humor
Deze hond maakt een bezoekje aan Ikea overbodig (VIDEO)