DOSSIER

Cees C.

Cees C.- Cornelis Johannes C. - bijnamen: Haagse Cees, King Boko of Hofje - wordt geboren in augustus 1946. Hij werkt in Haarlem als tandtechnicus en repareert kunstgebitten. Daarna begint Cees C. een bouwbedrijf in Papendrecht. Die firma gaat onder schimmige omstandigheden failliet. Daarna begint Haagse Cees C. in Weert het café De Smoezer. Het café staat bekend als ontmoetingsplaats voor criminelen. Cees C. is een aantal keren veroordeeld voor gerommel met gestolen auto's.

Cees C.is bekend bij de politie en aan het begin van de jaren 90 wordt hij informant van de CID Kennemerland. Cees C. werkt in die tijd onder meer met Mink K. en Jan Femer, hij zou ook contacten hebben gehad met George Plieger. In de herfst van 1992 wordt Cees C. door Mink K. en Femer benaderd voor een transport van 10 miljoen ecstasypillen naar Engeland. Samen met Cees K. ontwerpt Cees C. geheime bergplaatsen in tankwagens waarmee de ecstasy naar Engeland gesmokkeld wordt.

In de zomer van 1994 blijkt dat criminelen een Amsterdamse recherchechef afluisteren. Het materiaal gaat van hand tot hand in het criminele milieu. Ook de rol van Cees C. als informant lekt zo uit. Hij wordt door de CID naar een geheim adres in Zwitserland overgebracht. Op 22 augustus 1994 krijgt Cees C. twee miljoen gulden om daar een nieuw leven op te bouwen.

Cees C. keert echter snel terug naar Nederland waar hij een huis voor 500.000 gulden koopt in Naaldwijk. Een teruggetrokken leven leidt hij niet. Met naam, adres en foto adverteert hij in een clubblad van postduivenhouders met de pronkdoffers die hij in de aanbieding heeft. Cees C. beheert ook een site voor duivenliefhebbers.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Jennifer Lopez lijkt helemaal niet op Patricia Paay
Humor
Feitje van de dag: 21 februari
Misdaad
Hoe krijg je Willem Holleeder vrij?
Blog - sexy
Paola Saulino blijft de gemoederen bezighouden (FOTO'S)
Bizar
Knaap ontwaakt tellen voor hij begraven zou worden
Misdaad
BREEK: Nu ook advocaat in zaak Klaas Otto opgepakt
Algemeen
Onur (15) springt van flat na lekken naaktfoto
Misdaad
Mexicaanse drugsoorlog bij Reynosa eist negen doden
Humor
Japanners en hun gekke wedstrijden (VIDEO)
Misdaad
UPDATE: Alwéér een inval bij Klaas Otto
Bizar
Snackbar platgelopen na plotselinge Michelinster
Misdaad
Bij de politierechter: spiegelconfrontatie
Lomans
Mannenpraat: of heeft Patricia Paay zelf de sekstapes gelekt?
Humor
Mop van de dag: 20 februari