DOSSIER

Cees C.

Cees C.- Cornelis Johannes C. - bijnamen: Haagse Cees, King Boko of Hofje - wordt geboren in augustus 1946. Hij werkt in Haarlem als tandtechnicus en repareert kunstgebitten. Daarna begint Cees C. een bouwbedrijf in Papendrecht. Die firma gaat onder schimmige omstandigheden failliet. Daarna begint Haagse Cees C. in Weert het café De Smoezer. Het café staat bekend als ontmoetingsplaats voor criminelen. Cees C. is een aantal keren veroordeeld voor gerommel met gestolen auto's.

Cees C.is bekend bij de politie en aan het begin van de jaren 90 wordt hij informant van de CID Kennemerland. Cees C. werkt in die tijd onder meer met Mink K. en Jan Femer, hij zou ook contacten hebben gehad met George Plieger. In de herfst van 1992 wordt Cees C. door Mink K. en Femer benaderd voor een transport van 10 miljoen ecstasypillen naar Engeland. Samen met Cees K. ontwerpt Cees C. geheime bergplaatsen in tankwagens waarmee de ecstasy naar Engeland gesmokkeld wordt.

In de zomer van 1994 blijkt dat criminelen een Amsterdamse recherchechef afluisteren. Het materiaal gaat van hand tot hand in het criminele milieu. Ook de rol van Cees C. als informant lekt zo uit. Hij wordt door de CID naar een geheim adres in Zwitserland overgebracht. Op 22 augustus 1994 krijgt Cees C. twee miljoen gulden om daar een nieuw leven op te bouwen.

Cees C. keert echter snel terug naar Nederland waar hij een huis voor 500.000 gulden koopt in Naaldwijk. Een teruggetrokken leven leidt hij niet. Met naam, adres en foto adverteert hij in een clubblad van postduivenhouders met de pronkdoffers die hij in de aanbieding heeft. Cees C. beheert ook een site voor duivenliefhebbers.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Ronald de Boer leert ons een les over het huwelijk, vreemdgaan en scheiden
Humor
Feitje van de dag: 23 januari
Blog - sexy
Losbollige vlogger belooft nieuwe abonnees op sekstape te trakteren (FOTO'S + VIDEO)
Bizar
Bejaarde reisgids tourt door gevaarlijkste land ter wereld
Algemeen
Slachtofferhulp: daders verkeersmisdrijven zwaarder straffen
Misdaad
Grote maffialeider in Tilburg (!) gearresteerd
Misdaad
De Cosa Nostra lijft met succes pas gearriveerde Afrikaanse vluchtelingen in
Humor
Dit is het geluid dat een tortilla maakt op een pick-up (VIDEO)
Bizar
Vissers vangen iets langs, maar 't is geen paling (FOTO)
Lomans
Mannenpraat: de Braboneger maakt Sylvana Simons zwart