DOSSIER

Bram Moszkowicz

Bram Moszkowicz - Abraham Maarten Moszkowicz - roepnaam Bram, bijnaam Moszko - wordt op 26 juni 1960 in Maastricht geboren. Hij is de zoon van advocaat Max Moszkowicz sr. en van Berthe Bessems. Bram studeerde rechten in Amsterdam. Tijdens zijn studie valt hij niet op door briljantheid, wel door zijn ijver en formele gedrag. Bram Moszkowicz zegt zelf het meest geleerd te hebben van de pleidooien van zijn vader, waar hij zo vaak mogelijk naar ging luisteren.

Bram heeft drie broers: David, Max Jr., en Robert, die eveneens beëdigd zijn als advocaat. Bram Moszkowicz, zijn vader en zijn broers David en Max Jr. vormen tezamen de advocatenmaatschap Moszkowicz Advocaten met kantoren in Maastricht en Amsterdam. Bram Moszkowicz leidt de vestiging in Amsterdam.

Bram Moszkowicz heeft uit zijn eerste huwelijk een zoon, Mischa. Hierna huwt hij met Juliëtte Polak die civiel advocate is. Samen hebben ze twee kinderen: zoon Nathan en dochter Chaya. Met Nienke Hoogervorst, destijds winnares van het programma Op zoek naar de nieuwe Moszkowicz, heeft hij een kortstondige relatie. Daarna ging zijn liefde uit naar de voormalig nieuwslezeres Eva Jinek bij de NOS.

Bram Moszkowicz zou tussen 2003 en 2006 voor meer dan een miljoen euro aan belasting hebben ontdoken. In 2010 krijgt hij van de belastingdienst een boete en een naheffing voor de niet opgegeven inkomsten. Het vermoeden is dat het gaat om contante betalingen van cliënten waarvan hij maar een deel administratief heeft verwerkt. Om er zeker van te zijn dat Bram Moszkowicz de schuld betaalt, heeft de fiscus een hypotheek van 1 miljoen euro gekregen op zijn kantoorpand aan de Herengracht.

In oktober 2012 wordt Bram Moszkowicz uit zijn ambt gezet wegens financiële malversaties. Hij belooft de uitspraak aan te vechten. Op dezelfde dag wordt bekend dat zijn relatie met Eva Jinek op de klippen is gelopen.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Jennifer Lopez lijkt helemaal niet op Patricia Paay
Humor
Feitje van de dag: 21 februari
Misdaad
Hoe krijg je Willem Holleeder vrij?
Blog - sexy
Paola Saulino blijft de gemoederen bezighouden (FOTO'S)
Bizar
Knaap ontwaakt tellen voor hij begraven zou worden
Misdaad
BREEK: Nu ook advocaat in zaak Klaas Otto opgepakt
Algemeen
Onur (15) springt van flat na lekken naaktfoto
Misdaad
Mexicaanse drugsoorlog bij Reynosa eist negen doden
Humor
Japanners en hun gekke wedstrijden (VIDEO)
Misdaad
UPDATE: Alwéér een inval bij Klaas Otto
Bizar
Snackbar platgelopen na plotselinge Michelinster
Misdaad
Bij de politierechter: spiegelconfrontatie
Lomans
Mannenpraat: of heeft Patricia Paay zelf de sekstapes gelekt?
Humor
Mop van de dag: 20 februari