DOSSIER

Bert C.

Bert C. - Lambertus Hendrikus C. - bijnaam: Shout - wordt op 5 juni 1952 geboren in Utrecht. Hij is de rechterhand van Etiënne U. en vervult binnen diens organisatie een leidinggevende rol. Bij een inval door Justitie worden in zijn administratie de gegevens van 3900 auto's gevonden die door Justitie worden gebruikt om criminelen te schaduwen. Zijn verklaring hiervoor is dat dit een hobby van hem is.

In 1997 eist het OM zes jaar celstraf tegen Bert C., die zich ten tijde van zijn arrestatie in de woning van Henk Orlando Rommy bevindt. Het jaar daarop is Bert C. - die samen met Chi Tung C. sexbedrijven op de Amsterdamse Wallen runt - echter weer een vrij man.

Op vrijdag 21 januari 2011 bepaalt de rechtbank in Amsterdam dat er goede gronden zijn om aan te nemen dat de bordeeleigenaren Chi Tung C. en Bert C. strafbare feiten hebben gepleegd en met drugshandel verkregen gelden hebben wit gewassen. Dit komt de gemeente Amsterdam goed uit omdat de gemeente de exploitatievergunningen van de BV's van striptent La Vie en Proost en het bordeel La Vie en Rose in wil trekken.

Bert C. en Chi Tung C. spannen een procedure bij de rechtbank aan, omdat hun vergunningen zouden worden ingetrokken op grond van de Wet Bibob. De twee gaan in beroep tegen de uitspraak bij de Raad van State.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Jennifer Lopez lijkt helemaal niet op Patricia Paay
Humor
Feitje van de dag: 21 februari
Misdaad
Hoe krijg je Willem Holleeder vrij?
Blog - sexy
Paola Saulino blijft de gemoederen bezighouden (FOTO'S)
Bizar
Knaap ontwaakt tellen voor hij begraven zou worden
Misdaad
BREEK: Nu ook advocaat in zaak Klaas Otto opgepakt
Algemeen
Onur (15) springt van flat na lekken naaktfoto
Misdaad
Mexicaanse drugsoorlog bij Reynosa eist negen doden
Humor
Japanners en hun gekke wedstrijden (VIDEO)
Misdaad
UPDATE: Alwéér een inval bij Klaas Otto
Bizar
Snackbar platgelopen na plotselinge Michelinster
Misdaad
Bij de politierechter: spiegelconfrontatie
Lomans
Mannenpraat: of heeft Patricia Paay zelf de sekstapes gelekt?
Humor
Mop van de dag: 20 februari