DOSSIER

Bert C.

Bert C. - Lambertus Hendrikus C. - bijnaam: Shout - wordt op 5 juni 1952 geboren in Utrecht. Hij is de rechterhand van Etiënne U. en vervult binnen diens organisatie een leidinggevende rol. Bij een inval door Justitie worden in zijn administratie de gegevens van 3900 auto's gevonden die door Justitie worden gebruikt om criminelen te schaduwen. Zijn verklaring hiervoor is dat dit een hobby van hem is.

In 1997 eist het OM zes jaar celstraf tegen Bert C., die zich ten tijde van zijn arrestatie in de woning van Henk Orlando Rommy bevindt. Het jaar daarop is Bert C. - die samen met Chi Tung C. sexbedrijven op de Amsterdamse Wallen runt - echter weer een vrij man.

Op vrijdag 21 januari 2011 bepaalt de rechtbank in Amsterdam dat er goede gronden zijn om aan te nemen dat de bordeeleigenaren Chi Tung C. en Bert C. strafbare feiten hebben gepleegd en met drugshandel verkregen gelden hebben wit gewassen. Dit komt de gemeente Amsterdam goed uit omdat de gemeente de exploitatievergunningen van de BV's van striptent La Vie en Proost en het bordeel La Vie en Rose in wil trekken.

Bert C. en Chi Tung C. spannen een procedure bij de rechtbank aan, omdat hun vergunningen zouden worden ingetrokken op grond van de Wet Bibob. De twee gaan in beroep tegen de uitspraak bij de Raad van State.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Ronald de Boer leert ons een les over het huwelijk, vreemdgaan en scheiden
Humor
Feitje van de dag: 23 januari
Blog - sexy
Losbollige vlogger belooft nieuwe abonnees op sekstape te trakteren (FOTO'S + VIDEO)
Bizar
Bejaarde reisgids tourt door gevaarlijkste land ter wereld
Algemeen
Slachtofferhulp: daders verkeersmisdrijven zwaarder straffen
Misdaad
Grote maffialeider in Tilburg (!) gearresteerd
Misdaad
De Cosa Nostra lijft met succes pas gearriveerde Afrikaanse vluchtelingen in
Humor
Dit is het geluid dat een tortilla maakt op een pick-up (VIDEO)
Bizar
Vissers vangen iets langs, maar 't is geen paling (FOTO)
Lomans
Mannenpraat: de Braboneger maakt Sylvana Simons zwart