DOSSIER

Bert C.

Bert C. - Lambertus Hendrikus C. - bijnaam: Shout - wordt op 5 juni 1952 geboren in Utrecht. Hij is de rechterhand van Etiënne U. en vervult binnen diens organisatie een leidinggevende rol. Bij een inval door Justitie worden in zijn administratie de gegevens van 3900 auto's gevonden die door Justitie worden gebruikt om criminelen te schaduwen. Zijn verklaring hiervoor is dat dit een hobby van hem is.

In 1997 eist het OM zes jaar celstraf tegen Bert C., die zich ten tijde van zijn arrestatie in de woning van Henk Orlando Rommy bevindt. Het jaar daarop is Bert C. - die samen met Chi Tung C. sexbedrijven op de Amsterdamse Wallen runt - echter weer een vrij man.

Op vrijdag 21 januari 2011 bepaalt de rechtbank in Amsterdam dat er goede gronden zijn om aan te nemen dat de bordeeleigenaren Chi Tung C. en Bert C. strafbare feiten hebben gepleegd en met drugshandel verkregen gelden hebben wit gewassen. Dit komt de gemeente Amsterdam goed uit omdat de gemeente de exploitatievergunningen van de BV's van striptent La Vie en Proost en het bordeel La Vie en Rose in wil trekken.

Bert C. en Chi Tung C. spannen een procedure bij de rechtbank aan, omdat hun vergunningen zouden worden ingetrokken op grond van de Wet Bibob. De twee gaan in beroep tegen de uitspraak bij de Raad van State.

Laaste nieuws

Humor
Melig doen op het vliegveld (VIDEO)
Bizar
Vroeg opstaan? Dit is hoeveel slaap je moet hebben
Misdaad
Bij de politierechter: foute matties
Lomans
Mannenpraat: Katja Schuurman doet aan seks, filmt seks en praat over seks. Et cetera
Humor
Feitje van de dag: 23 maart
Misdaad
Reconstructie dood Berend Smit Dwingelderveld
Misdaad
Coldcase van de week: Karim Bouhmala en Sabah el Fadili
Misdaad
Notoire Britse crimineel 'El Ingles' opgepakt in Colombia