DOSSIER

Arnoud H.

Arnoud H. (1964) is een snelheidsfanaat uit Oosterbeek. In het jaar 2000 komt hij in het nieuws als hij op de achtergrond betrokken is bij de moord op Marcel Koorndijk. Deze internetondernemer wordt op 11 april 2000 in zijn woning in Vinkeveen doodgeschoten door Tommy Z., in opdracht van Koorndijks vrouw Anthoniek K.

Volgens de tipgever, ene A.H. wordt hij in februari 2000 benaderd door Anthoniek, een zakelijke kennis van hem. De vrouw wil een afspraak en tijdens de ontmoeting die volgt in haar zonnestudio zou zij hem een even ongelooflijk als bizar voorstel hebben gedaan. Anthoniek zou hem 250 duizend gulden hebben geboden om haar man te vermoorden! Het scenario zou zij zelfs al klaar hebben liggen. De tipgever zegt na dit bizarre verzoek van Anthoniek een maand naar Amerika te zijn gegaan. Na zijn terugkomst blijft de vrouw volgens hem telefonisch contact met hem zoeken. Hij houdt haar aan het lijntje door haar wijs te maken dat de man die hij voor de klus op het oog heeft, op dat moment in de gevangenis zit. Na een tijdje wordt het stil en A.H. gaat ervan uit dat Anthoniek van haar macabere moordvoornemens is afgestapt. Dat niets minder waar is, realiseert hij zich op 15 april, als hij in de krant op de overlijdensadvertenties van Marcel Koorndijk stuit.

Arnoud H. voorpaginanieuws als doodvaarder van Vinkeveen

In de avond van 2 augustus 2014, rond 22.45, vaart Arnoud H. met zijn speedboot een andere boot aan op de Vinkeveense Plassen. De vier mannen op de andere boot slaan overboord, twee van hen overlijden ter plaatse. Arnoud H. vaart door. Een paar uur later wordt hij alsnog gearresteerd bij zijn woning aan het water. De beschadigde speedboot ligt voor de deur. Ook passagiers Purdy de G. (een medewerkster van Nikkie Plessen) en haar vriend Wouter S. worden ingerekend.

Niet lang daarna zet Nikkie Plessen, die via haar echtgenoot toevallig ook de slachtoffers kent, haar medewerkster op non-actief.

Op vrijdag 8 augustus wordt bekend dat Arnoud H. te veel had gedronken ten tijde van het ongeval, waarna justitie hem vasthoudt. Twee weken later komt Arnoud H. alsnog vrij, omdat er 'onvoldoende ernstige aanwijzingen' zijn om hem vast te houden.

Laaste nieuws

Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)
Humor
Beer neemt een duikje in zwembad (VIDEO)
Bizar
Zwarte man krijgt penis van blanke tijdens penistransplantatie
Lomans
Mannenpraat: Rolf Tangel doet een boekje open over zijn Barbie
Blog - sexy
Bizarre carrièreswitch: Moordenaar wordt webcamgirl