DOSSIER

Antonio Brizzi (†)

Antonio Brizzi (1953-1994) - Antonio Maria Romano Brizzi - bijnaam: Falconetti - wordt op 15 juli 1953 in Goirle geboren als één van de vijf kinderen in een arbeidersgezin. Zijn grootvader is een Italiaan die met een Nederlandse vrouw is getrouwd. Antonio Brizzi doorloopt de lagere school en volgt een opleiding tot stratenmaker, die maakt hij niet af. Antonio Brizzi gaat de misdaad in. Hij blijkt een harde jongen en komt al snel in aanraking met Justitie.

In de jaren 70 wordt Antonio Brizzi gearresteerd in verband met betrokkenheid bij vechtpartijen en ook op verdenking van een verkrachting. Dat laatste wordt door hem ten stelligste ontkend en wegens niet aantoonbaar bewijs wordt deze aanklacht geseponeerd. Antonio Brizzi is een talentvolle bokser, werkt als incasseerder voor andere criminelen en is mede-eigenaar van een sportschool in Tilburg. Volgens insiders houdt Antonio Brizzi zich bezig met prostitutie en daarbij is hij actief in de illegale sigarettenhandel en in de horeca in Tilburg, waar hij zich onder meer bezighoudt met bescherming.

Ondernemers krijgen van Antonio Brizzi de opmerking dat het zakendoen gevaarlijk is zonder bescherming en dat het een stuk veiliger om hem daarvoor in te huren. Uit angst voor brandstichting of andere malheur huren ze hem daarvoor in en portiers, die voor Antonio Brizzi werken, staan daarna aan de deur van die zaken. Aan het begin van de jaren 90 besluit Antonio Brizzi zich terug te trekken uit het criminele wereldje. Hij krijgt problemen met de Belastingdienst en wil uitwijken naar België. Na enige tijd wil Brizzi echter weer terug naar Nederland, treft een schikking met de Belastingdienst en betaalt rond de 1 miljoen gulden.

Antonio Brizzi, de man met 32 kangoeroes wordt neergeschoten

Antonio Brizzi koopt begin 1994 de kapitale villa Dennenhoef in Moergestel, daar bevolkt hij een kleine dierentuin met onder meer 32 kangoeroes. Op 26 april 1994 belt een onbekende man aan bij de villa van Antonio Brizzi. De man zit met zijn auto vast in de modder naast de weg. De behulpzame Brizzi besluit de auto met een tractor los te trekken. De man is dankbaar, ze drinken nog wat samen met een vriendin van Antonio Brizzi, die op een gegeven moment boodschappen gaat doen. Wanneer zij terugkeert, vindt ze Brizzi neergeschoten op de keukenvloer. Hij is door drie kogels geraakt en kort daarop overlijdt hij op de leeftijd van 40 jaar.

Volgens de vriendin ligt op de keukentafel de opvallende bril van de man die eerder op de avond met zijn auto heeft vastgezeten in de modder. Ondanks de beloning van ruim 11.000 euro is er nooit iemand voor de moord gearresteerd.

In februari 2006 wordt het onderzoek naar de moord op Antonio Brizzi heropend door een coldcaseteam. Volgens sommige bronnen op internet had Brizzi banden met Koos R., de rechterhand van Johan 'De Hakkelaar V.

Laaste nieuws

Formule 1
Button verbaast zich: 'Zo laat remde ik nog nooit'
Misdaad
Politie doet onderzoek naar tuinkabouters in Assen
Misdaad
Mega-ontsnapping uit Braziliaanse gevangenis (VIDEO)
Misdaad
Man met militair pak en uitrusting aangehouden
Misdaad
Megapartij onderschepte hasj in Spanje ook op film (VIDEO)
Humor
Beer neemt een duikje in zwembad (VIDEO)
Bizar
Zwarte man krijgt penis van blanke tijdens penistransplantatie
Lomans
Mannenpraat: Rolf Tangel doet een boekje open over zijn Barbie
Blog - sexy
Bizarre carrièreswitch: Moordenaar wordt webcamgirl