DOSSIER

Abdelkader R.

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" /><meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css" /><meta name="Generator" content="Cocoa HTML Writer" /><meta name="CocoaVersion" content="1347.57" /> <style type="text/css">p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 13.0px Georgia; color: #323333; -webkit-text-stroke: #323333} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; -webkit-text-stroke: #000000} span.s1 {font-kerning: none} span.s2 {text-decoration: underline ; font-kerning: none; color: #9e4a2f; -webkit-text-stroke: 0px #9e4a2f} span.s3 {font: 12.0px 'Helvetica Neue'; text-decoration: underline ; font-kerning: none; color: #9e4a2f; -webkit-text-stroke: 0px #9e4a2f} </style>

Abdelkader R. – bijnaam: Lange Kada, ook wel gschreven als Lange Kadda - wordt in 1971 in Marokko geboren. Kada wordt dinsdag 15 december 2009 gearresteerd wegens het op vrij grote schaal witwassen van gelden uit het drugsmilieu. Na verhoor laat de onderzoeksrechter Abdelkader R. overbrengen naar de gevangenis in de Begijnenstraat in Antwerpen.

Daarvoor was Kada enkel bekend bij advocaten, politielui en criminelen. Abdelkader R. wordt beschouwd als de baas van Deurne-Noord, waar hij jonge Marokkanen opneemt in zijn organisatie. Hij is een geweldenaar, die er niet voor terugdeinst journalisten of advocaten die hem dwarszitten te intimideren. Abdelkader R. wordt ook steeds vaker in verband gebracht met de invoer van verdovende middelen via de Antwerpse haven. Tot zijn arrestatie is hij verrassend genoeg nog nooit vervolgd.

Abdelkader R. krijgt het op een gegeven moment aan de stok met de beruchte Albanese portierskoning Viktor Hoxha. Kada valt in een vlaag van woede binnen bij de familie Hoxha en verbouwt het interieur. Kada laat in 2006 weer van zich horen wanneer hij met de omstreden zakenman Frank Slaets (die dan een relatie heeft met de voormalige Miss België Veronique de Kock) een bizarre discussie krijgt over de aankoop van een villa. Abdelkader R. heeft in principe niets met de transactie te maken maar werpt zich plots op als geïnteresseerde belanghebbende. De discussie mondt uit in een vechtpartij waarbij een schot wordt gelost.

Enkele uren voor de schietpartij brengt Abdelkader R. ook al een bezoek aan de Nederlands-Belgische zakenman Tony Gram. Abdelkader R. dreigt om de villa van Gram op te blazen als hij zijn deel van de koek niet krijg. Gram is een multimiljonair die vooral bekend is om zijn belangen in Kipling, Delsey-koffers en het failliete Air Holland. Gram zou de aankoop van de villa financieren.

Abdelkader R. is enkele dagen later ook betrokken bij een vechtpartij in de Lierse dancing Illusion, waarbij de jonge Marokkaan Brahim O.  wordt doodgeslagen. Voor die noodlottige vechtpartij moet hij zich verantwoorden voor de rechtbank in Mechelen, en ook de zaak van de schietpartij wordt behandeld bij het Hof van beroep in Antwerpen. Abdelkader R. zit voor beide zaken nauwelijks drie maanden in voorarrest.

Na zijn vrijlating richt hij twee vennootschappen op: ‘Kada en Feti’ en ook nog ‘Kada en Bram’. Met de eerste vennootschap neemt Abdelkader R. de vroegere discotheek Vienna in Sint-Niklaas over en herdoopt de zaak tot The Studio. Deze discotheek is inmiddels gesloten door de burgemeester. Vennootschap Kada en Bram, gevestigd in Borgerhout, houdt zich bezig met de handel in bouwmaterialen. De federale politie vermoedt dat de bedrijven fungeren als wasmachine voor crimineel geld.

In 2009 wordt Abdelkader R. aangehouden wegens witwaspraktijken.

Op 20 september 2010 raakt Lange Kada slaags met Saïd O. (de broer van Brahim) op de griffie van het hof van beroep in Antwerpen als ze beiden een dossier willen inzien. Saïd ziet Abdelkader R. als hoofdverantwoordelijke voor de moord op zijn broer. Voor deze vechtpartij, waarbij ook een medewerker van de griffie klappen kreeg, krijgt Kada een straf van acht maanden cel.

In juni 2011 krijgt hij ook nog eens veertig maanden cel aan zijn broek voor het 'toebrengen van opzettelijke slagen die ongewild de dood van Brahim O. tot gevolg hadden'.

Laaste nieuws

MannenPraat
Met die tampeloeres van Tiger Woods sla je een beste hole-in-one
Humor
Feitje van de dag: 22 augustus
Blog - Sexy
Bizar: Russisch model maakt reclame voor tepelstickers (FOTO’S)
Formule 1
Stroll tevreden: 'Goed begin van mijn carrière'
Bizar
Ophef in Engeland nadat vrouwelijke voetbalsupporter ‘haar bh moest laten zien’
Misdaad
Zuid-Afrikaanse 'kannibalen' voor de rechter
Voetbal
Russische hackers maken dopingdocumenten openbaar: Dirk Kuyt komt voorbij
Voetbal
Is een transfer van Lionel Messi naar Manchester City de volgende klapper?
Misdaad
Snelle aanhouding in Maastrichtse liquidatiezaak
Formule 1
Alonso is er nog niet uit: 'Maar heb goed gevoel'
Humor
Hond doet de boodschappen (VIDEO)
Misdaad
Wereldkampioen powerliften doodgeslagen door MMA’er tijdens straatgevecht (VIDEO)
Misdaad
Bij de politierechter: 'Ik ga die bitch verbouwen'