DOSSIER

Donald G.

Donald G. - Donald Bernardus G. - bijnaam: Wolf - wordt geboren op 15 maart 1964. Samen met zijn broers Robert en Michel komt de naam G. al in de jaren ‘90 voor op een lijst van personen die betrokken zijn bij de IRT-affaire. In die tijd lijkt hij zich met name in de groep rondom Mink K.Stanley Hillis en Jan Femer te bewegen.

Na het einde van de Balkanoorlog wil de AIVD zicht krijgen op de illegale wapenhandel. De BVD’er Paul Herrie besluit daarvoor in zaken te gaan met een informant uit het criminele milieu. Jules Jie, alias onderwereldspion Sentaro, behoort eveneens tot de bende van Mink K., maar praat achter diens rug met de BVD. Jie klopt voor de wapenaanschaf aan bij Donald G., die in die tijd optreedt als rechterhand van de groep rond Stanley Hillis en Mink K. Om meer zicht te krijgen op deze handel in schiettuig en granaten afkomstig uit de Balkan, besluit de dienst over te gaan tot een zogenaamde pseudokoop. Donald G. levert via Jules de gevraagde raketwerper aan de BVD.

Op 19 juni 1994 reist Donald G. samen met andere leden van de Delta-groep af naar Detroit om een wedstrijd te bezoeken van het WK voetbal. Het gezelschap wordt de toegang tot de Verenigde Staten geweigerd en keert terug naar Nederland. Het reisje is georganiseerd door Jan Femer en is bedoeld als cadeau voor Donald G. die gaat trouwen.

Twintig mannen in smoking halen hem op met een Rolls Royce

In juli van dat jaar reist het gezelschap alsnog af. Dit keer naar Benidorm. Op zijn vrijgezellenfeest wordt Donald G. door zo'n twintig mannen in smoking van huis gehaald met een Rolls Royce, een verlengde BMW en een Amerikaanse limousine. In het gezelschap bevinden zich o.a. Mink K., Jan Femer, Jules Jie, George PliegerDino S. en Ferry de Kok.

Op 27 april 1995 valt de politie coffeeshop Betty Boop in Amsterdam binnen en arresteert de daar aanwezige Mink K., Jan Femer en Donald G., die de eigenaar is geweest van de Betty Boop. Hierna wordt het stil rond de ingetogen Donald G.

Donald G. gaat antieke klokken en kandelaars verkopen

Donald G. woont in een met camera's beveiligde eengezinswoning in Almere en repareert en verkoopt antieke klokken en kandelaars op internet. Daarnaast heeft hij een winkel op het Amsterdamse Waterlooplein. Toch wordt hij door sommigen genoemd als een bemiddelaar, die bij conflicten in de onderwereld orde op zaken stelt. Wanneer de Zandvoortse ondernemer Remko van L. in maart 2010 van de aardbodem lijkt te zijn verdwenen, duikt de naam Donald G. opnieuw op. Van L. volgens Panorama geld voor G. geïnvesteerd hebben. Toen de investering verdampte, zou hij ernstig bedreigd zijn door G. Dat zou er in geresulteerd hebben dat hij naar Justitie stapt om kroongetuige te worden tegen onder meer Donald G.

Eis OM: tien jaar cel

Op 21 februari 2011 heeft Donald G., rond het middaguur, een afspraak met Stanley Hillis in de Fizeautraat in Amsterdam. Vlak voordat G. op de plek aankomt, wordt Hillis in zijn auto doodgeschoten. Donald G. wordt door de politie aangehouden. Op 25 februari wordt hij weer vrijgelaten. Het OM ziet geen aanwijzingen dat Donald G. iets met de moord op Hillis te maken heeft.

In 2012 wordt Donald G. genoemd als de opdrachtgever van de moord op Willem Endstra. Dit heet verder geen gevolgen. Erger voor 'Wolf': in maart 2014 eist het Openbaar Ministerie tien jaar cel voor het afpersen van twee criminelen en een vastgoedondernemer.

In november 2014 stelt de rechter Wolf in het gelijk. De inmiddels gevallen advocaat Bram Moszkowicz is hem nog 35.000 euro schuldig en moet dat terugbetalen. Moszko leende het bedrag in twee delen in de periode 2008-2009 om salarissen van personeel en een medische ingreep te kunnen betalen.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Opgepast: de Kluivert Klonen veroveren de wereld
Misdaad
Spectaculair: politie schiet en arresteert met bodycamera om (VIDEO)
Misdaad
Nederlander Nicolas Dennis Lijnzaat in problemen op Indonesië
Blog - sexy
Nieuw: Seksrobot die te besturen is met Playstation-controller (FOTO’S en VIDEO)
Formule 1
Max mania leidt tot nagenoeg uitverkocht Spa-Francorchamps
Misdaad
Olifant neemt wraak door ‘baasje’ te spietsen 
Misdaad
Openluchtpresentatie wapenvondst Honduras
Misdaad
Eis voor dollemansrit van Arthur M. 4 jaar
Voetbal
Donny van de Beeks doelpunt voor Ajax moest zo zijn
Fail
Inbreker probeert te ontsnappen door zich te verkleden als spook en faalt (VIDEO)
Humor
Deze hond maakt een bezoekje aan Ikea overbodig (VIDEO)