DOSSIER

Danny K.

Danny Hubertus Frederik K. – bijnamen: De Magere, Danny Daimler & De Keyser Söze van Amsterdam – wordt op 30 juni 1969 in de Amsterdamse Jordaan geboren. Danny K. is de zoon van de in 2006 overleden Peter K., een bekende figuur binnen het Amsterdamse milieu. K. senior doet onder meer zaken met topcrimineelSam Klepper. Zijn zoon Danny K. is een aardige jongen, hij rookt niet, drinkt niet en groeit op met de familie van zijn jeugdvriend Jesse R.. Danny K.woont zelfs een tijdlang bij die familie in Vinkeveen.

In 1992 wordt Danny K. veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf wegens de overval op een Rabobank in Vinkeveen. In de Bijlmerbajes leert hij de eveneens gedetineerde Maup van der T. kennen. Deze wordt in 2003 door het gerechtshof Leeuwarden veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de overval in 1996 op een Geldnetvestiging in Amsterdam. In deze zaak wordt Danny K. ook verdachte en in eerste aanleg vrijgesproken. In hoger beroep wordt hij eveneens veroordeeld tot twaalf jaar.

In de gevangenis krijgt Danny K. veelvuldig bezoek van een aantal bekende namen uit het milieu. Zo is Dick V. een regelmatige bezoeker. In het kielzog van de bekende kickbokser komen ook Willem Holleeder en Dino S. bij Danny langs in de gevangenis in Heerhugowaard. Daarnaast staat ook de naam van Charles Zwolsman vaak op de bezoekerslijst.

Op 12 april 2006 is de begrafenis van de vader van Danny K.. Op deze begrafenis wordt de bekende foto gemaakt waarop Dino S., Jesse R., Fred R. en Ali A. te zien zijn.

Op 19 maart 2007 legt Edwin H. een opmerkelijke verklaring af. Hij kan er niet mee leven dat door zijn verklaringen mensen ten onrechte vastzitten in de Geldnetzaak uit 1996. Volgens hem hebben Theo S. en Danny K. wel met elkaar gesproken over de overval. Hij zegt: “Maar uit deze gesprekken heb ik nooit opgemaakt dat Danny erbij was, wel dat S. er zelf bij is geweest.” Edwin geeft een aantal redenen waarom hij er Danny K. als het ware in heeft gepraat. Door zijn psychische toestand, onder andere angst voor de familie van Theo S. Hij zegt ook: “Door mijn verklaringen kreeg ik ook bepaalde privileges, eten, bezoek, enzovoort.” Advocaat Doedens ruikt zijn kans en legt de ontboezemingen voor aan één van de raadsheren van het Hof Leeuwarden, die het vonnis over Danny K. velde.

Het gaat om ex-rechter Wicher Wedzinga, inmiddels beter bekend als De Rammende Rechter. Die schrijft: “Van meet af aan was ik geplaagd door twijfels. Naar nu blijkt komt de heer H. terug op zijn belastende verklaring en geeft onomwonden toe dat hij Danny erbij heeft gelapt. Hierdoor komt het hele bewijs tegen Danny K. op losse schroeven te staan.” Wedzinga’s verklaring is met name van belang omdat bij een eerdere vrijspraak de drie raadsheren unaniem tot een veroordeling moeten komen.

Op 4 december 2007 wordt het herzieningsverzoek in de ramkraakzaak afgewezen. De Hoge Raad geeft geen nadere motivering.

Volgens een rapport van de Nationale recherche uit oktober 2010 blijkt dat Danny K., samen met drie Hells Angels, een drugshandelaar afperst. Ook heeft K. contacten met Dick V. en Comert E., een wapenhandelaar, die goed bevriend was met de in 2007 geliquideerde Robert Knufman.

Op 27 mei 2013 wordt Danny K. aangehouden tijdens een landelijk gecoördineerde actie tegen de georganiseerde misdaad. Andere arrestanten die ochtend zijn Willem Holleeder en Dick V. Later die week wordt zijn voorarrest met twee weken verlengd. Hij baart opzien door te beweren dat zijn vriendin Angela van H. – de ex van Patrick Kluivert – zijn luxe levensstijl financierde.

Op 31 mei 2013 publiceert De Telegraaf een artikel waarin staat dat het OM Danny K., Willem Holleeder en Dick V. verantwoordelijk houdt voor de afpersing van de gevallen Hels Angels Theo Huisman en Harry S.

Op 5 juni 2013 publiceert Panorama een artikel waarin Klaas Otto (de oprichter van motorclub No Surrender) Dick V. en Willem Holleeder de schoothondjes van Danny K. noemt.

De vijfde dag van maart 2015 is D-Day voor Danny K. Dan krijgt hij te horen hoeveel celstraf hij krijgt. De schade is 4,5 jaar cel, terwijl er 6,5 jaar was geëist, voor het veelvuldig witwassen van grote bedragen, waarvan hij ook (ex-)vriendinnen royaal onderhield, bedreiging van ex-vriendinnen, het medeplegen van een poging tot zware mishandeling van toenmalig ‘president’ Theo Huisman van de Amsterdamse Hells Angels, het dwingen van de nieuwe vriend van een ex hun relatie te verbreken en het leiden van een criminele organisatie die stelselmatig grote bedragen aan misdaadwinsten witwaste en valsheid in geschrifte.

Laaste nieuws

Lomans
Mannenpraat: Huurbaas sleept Mickey Rourke (bijna onherkenbaar inmiddels) voor de rechter
Misdaad
Speedboat-bezitter die haai voorttrekt veroorzaakt beroering (VIDEO)
Misdaad
Politie arresteert Spanjaard die douchende vrouwen filmt
Misdaad
Slachtoffer schietpartij Rotterdam Zeki Yumuşak
Hebbes
WIN: SPEEDLINK Racing Wheel en Mousepad
Bizar
Spaanse stier pleegt ‘zelfmoord’ nadat zijn hoorns in brand zijn gestoken (VIDEO)
Algemeen
Amsterdam wil dat ambtenaren zich genderneutraal gaan gedragen
Formule 1
Verstappen vindt Halo niks: 'Hoort niet bij Formule 1'