Ze zou sterven aan kanker, maar één zoekopdracht op internet veranderde alles

   6841  

Artsen dachten dat Angel Tocknell was uitbehandeld en nog maar twee weken te leven had. Dat liep net even anders, omdat haar moeder naar alternatieve behandelingen zocht op het internet en er één vond. 

De 31-jarige Angel Tocknell (rechts op de foto) dacht dat haar dagen geteld waren. De moeder van twee kinderen uit de Londense voorstad Sutton leed aan kanker: tumoren met de grootte van tennisballen hadden zich in haar bekken, eierstokken en hals genesteld. Opereren was helaas geen optie: de tumoren waren te groot. De artsen kwamen daarom tot de conclusie dat er niets meer gedaan kon worden voor Angel. Ze zou nog slechts twee weken leven.

Lees ook: oma geeft kankerbehandeling op, maakt legendarische roadtrip

De artsen stemden in

Maar daar had de moeder van Angel, de 67-jarige Kathy (links op de foto), geen boodschap aan. Ze zette de computer aan, opende het internet en toog naar de populaire zoekmachine Google. Daar zocht ze op alternatieve behandelmethoden waar Angel eventueel voor in aanmerking zou komen. En Kathy vond. Ze stuitte op een brachytherapie, een bestralingsmethode. En zo geschiedde: de artsen stemden in en Angel was niet veel later kankervrij.

Altijd fijn: wat goed nieuws op de maandagochtend. Toch?

  • Y.M. Osterloh