Wel getankt maar niet betaald? Dan gooit de pomphouder je foto op Facebook!

   22424  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. De suggestie voor vandaag: de pomphouder in Enschede die zó'n pesthekel aan benzinedieven heeft dat hij ze thuis opzoekt om zijn geld te halen.

Het gebeurt hem veel te vaak, vindt hij zelf. Dat er weer zo'n idioot is die wel tankt, maar niet betaalt. Dat soort figuren kosten hem klauwen met geld. Hij is het spuug- en spuugzat. Maar hij heeft iets bedacht...

Lees ook: Nederlander fuckt baas en tankt 10.000 liter!​

Op Facebook ermee

Voortaan zet hij foto's van de benzinedieven op Facebook. Volgens hem is het een succes en hebben sommige wanbetalers meteen hun spijt betuigd en alsnog hun portemonnee getrokken.

Als je nu bij het betreffende tankstation gaat tanken, zie je ook een briefje hangen. Een briefje waarop je eens flink gewaarschuwd wordt. Er staat dat de pompen pas worden vrijgegeven als het kenteken van de auto en het gezicht van de bestuurder goed in beeld zijn.

Lees ook: Dertig jaar cel na Facebook-bericht over de koning

Het stuit op verzet

Het gevolg daarvan is dat de pomphouder naar eigen zeggen al meerdere benzinedieven thuis heeft opgezocht om zijn geld te halen. Maar dat stuit natuurlijk weer op verzet. Brancheorganisatie Betam vindt de actie van de pomphouder onverstandig. Het zou tot nieuwe spanningen kunnen leiden.  

Wat vinden jullie? Is het een goed idee om die dieven op Facebook te gooien?
 
  • M. van Nugteren
  • M. van Nugteren
    Redacteur Panorama