We gaan weer darten!

   6789  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: ladies and gentlemen, let's. Play. DARTS!

Vandaag gaat één van de hoogtepunten van ons sportjaar van start: het WK Darts in Londen. In totaal dingen 64 darters uit 22 verschillende landen mee naar de hoogste prijs in het darten, de Sid Waddell Trophy. De 24e editie van het wereldkampioenschap wordt ook dit jaar weer gehouden in het Noord-Londense Alexandra Palace, oftewel: 'Ally Pally'. Bij RTL 7 zit je van vandaag tot en met maandag 2 januari - wanneer de finale op het programma staat - goed. De bij ons zo geliefde mannenzender doet live verslag van het toernooi

MvG

Onze pij.. uhm, ogen zijn natuurlijk met name gericht op Michael van Gerwen. Mighty Mike won dit jaar al 25 toernooien, maar zou al die prijzen in een handomdraai omruilen voor winst op het wereldkampioenschap, wat hem pas één keer gelukt is. Van Gerwen heeft al aangeven dat elk ander resultaat dan winst rampzalig zou zijn. Dat belooft wat!

Lees en zie ook: Michael van Gerwen flikt het weer: de mooiste momenten van 'Mighty Mike'! (VIDEO'S)

Nederlandse delegatie

Naast MvG doen nog negen Nederlanders mee aan het grootste dartstoernooi ter wereld, waaronder - uiteraard - Barney, Jelle 'The Cobra' Klaassen en Vincent van der Voort. Maar ook talenten Benito van de Pas, Jeffrey de Graaf en Ron Meulenkamp staan op het hoogste podium. Christian Kist, Jermaine Wattimena en Jerry Hendriks maken de Nederlandse delegatie compleet. Verder mogen we ons verheugen op de Phil 'The Power' Taylor, de beste darter ooit, regerend kampioen Gary Anderson uit Schotland en een enorm batterij aan vedetten, waaronder Adrian Lewis, Simon Whitlock, Mark Webster en zelfs gouwe ouwe Mervyn King.

Lees meer in Panorama

In editie 50 van Panorama lees je alles over de dartssport. Het blad ligt nu in de winkel, maar is ook via onze website te bestellen. Of op Blendle te lezen, natuurlijk.

  • Y.M. Osterloh