Wat kun je het beste eten met deze warmte én wat juist niet

   8632  

Het is nog twee dagen overleven en dan is het gedaan met de warmte. Juist die laatste dagen zijn het zwaarst om door te komen. Dankzij de Engelse krant the Telegraph (niet te verwarren met de Telegraaf) kunnen wij een aantal tips geven hoe je het wame weer doorkomt op voedselgebied. 

Dit moet je wel eten en drinken

Thee

Het klinkt misschien raar, maar tijdens warm weer is het heel goed om thee te drinken. Je zult het vast niet willen, maar warme dranken zorgen ervoor om je lichaamstemperatuur te reguleren. Van de thee ga je meer zweten, wat goed is om je lichaam te laten afkoelen.

Watermeloen

Watermeloen is ideaal om te eten. Dit fruit bestaat voor 95% uit water en is dus ideaal om af te koelen.

Salades

Natuurlijk is het fijn om in het warme weer salades te eten. Bovendien bevatten deze net zoals watermeloen veel water. Door dit te eten kom je makkelijk aan de aanbevolen hoeveelheid water.

Lees ook: 9 trucs om beter te slapen als het warm is

Dit juist niet

Koud eten en drinken

Het is heel verleidelijk om koude drankjes of ijsjes te eten, maar dat is helemaal niet goed voor het lichaam. Juist door koud voedsel neemt je lichaamstemperatuur toe, aangezien het lichaam het niet gewend is.

Alcohol

We kunnen ons goed voorstellen dat een lekker koud biertje op het terras met dit weer een ideale traktatie voor jezelf is. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je lichaam uitdroogt en vooral als het warm is. Niet echt handig met dit weer. 

Mango’s

Hoewel we mango’s gelijk denken aan een tropisch strand, is ook dit goedje niet zo goed om te eten in de warmte. Het zorgt net als Alcohol voor dehydratatie.

Vlees

Met mooi weer wil je natuurlijk de barbecue aansteken. Maar pas op, in vlees zitten proteïnes. Het kost voor het lichaam veel meer energie omdat te verwerken dan andere stoffen. Niet zo handig als je extra energie verbruikt als het warm is. 

 

  • Redactie Panorama