Wat is er nou weer aan de hand met Donald Trump?

   13786  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Vandaag: from Russia with...

Een voormalig Brits spion, een aankomende Amerikaanse president, prostituees en een video. Het kan zowel het begin van een heel slechte grap, als de hoofdrolspelers van een wel heel onwaarschijnlijke thriller zijn. Maar het is geen van beide. Het is de realiteit. Althans, dat beweert een voormalig agent van de Britse inlichtingendienst Mi6, die nu als consultant werkt, in een verzameling memo's die door online-medium Buzzfeed op internet is geplempt.

Lees en zie ook: ophef: Charlie Sheen haalt uit naar Trump

Urineren

De spion zou vorig jaar door tegenstanders van Trump - leden van de Democraten én de Republikeinen, Trumps eigen partij - zijn ingehuurd om belastende informatie te verzamelen over de toen nog controversiële zakenman die in de running was president te worden. Enkele maanden trok hij voor zijn onderzoek uit. Wat hij vond? Trump zou al jaren gesteund en geassisteerd worden door de Russische overheid. Daarnaast zou Rusland een geheime troef in handen hebben. De voormalig geheim agent zegt dat de Russen gefilmd hebben hoe Trump enkele dames van lichte zeden over een hotelbed laten urineren. Dat bed, in de presidentiële suite van het Ritz Carlton Hotel in Moskou, werd eerder gebruikt door de Obama's. Zo diep zou de haat voor vertrekkende president en zijn vrouw zijn.

Veel gefronste wenkbrauwen

Juist. Sappig, maar extreem ongeloofwaardig, als je het ons vraagt. Ook in de journalistiek veel gefronste wenkbrauwen. Trump reageert furieus en noemt het 'nepnieuws'. Ook zijn advocaat, Michael Cohen, ontkent de aantijgingen. Hij noemt het de grootst mogelijke onzin. Toch is zowel Trump als Obama door de Amerikaanse veiligheidsdienst FBI ingelicht over het verslag. Bijzonder, omdat vooralsnog geen enkele bewering bevestigd is.

Wordt vast en zeker vervolgd..

  • Y.M. Osterloh