Vrouw dood op Sint Maarten door kracht vertrekkend vliegtuig

   15069  

Iedereen kent de YouTubefilmpjes bij het vliegveld van Sint Maarten. Mensen staan achter de landingsbaan en proberen ondanks de enorme kracht van de motor niet weggeblazen te worden. Anderen willen weer meemaken hoe het is om vlak onder een dalend vliegtuig te staan.

Een 57-jarige Nieuw-Zeelandse wilde ook voelen hoe het is om de motorkracht van een vliegtuig op het lichaam te krijgen. Dat ging enorm mis toen het vliegtuig vol gas ging, meldt de NOS. De vrouw stond klaar bij het hek, maar werd echter weggeblazen en kwam vervolgens vol met haar hoofd op een betonblok terecht. Ze werd direct naar het ziekenhuis gebracht, waar ze uiteindelijk overleed aan haar verwondingen.

Het is de eerste keer dat iemand op die plaats overleed. Eerder waren er wel ongelukken, maar die liepen meestal gelukkig goed af, zoals ook hieronder te zien is. In 2000 raakte een Zwitserse zwaargewond, die het vliegveld aansprakelijk stelde voor haar verwondingen. Het vliegveld moest daarop de situatie aanpassen en dat alleen waarschuwingsborden niet genoeg waren. Uiteindelijk is daar nooit iets aan gedaan.

  • J. Kraak