Vliegtuiggeheimen: Zo komen stewardessen van enorme stank af

   21747  

Het kan goed stinken als je een grote boodschap in het toilet bezorgd hebt. Het is dan ook helemaal niet fijn voor diegene die na je komen en het aroma in zich opnemen. Vooral op een wc die zeer vaak gebruikt wordt.

Stank

Het toilet in een vliegtuig probeer je zo vaak mogelijk te ontwijken: je wil niet dat andere mensen speciaal voor je opstaan als je bij het raam zit en loopt net de stewardess met een karretje in de weg. Als je die jungle van het vliegtuiggangpad hebt doorstaan en de lange rij die er bij de wc vaak is, hebt overwonnen, hoop je graag dat je in een oase van rozenblaadjes terecht komt. Helaas is dat vaak niet de realiteit en zit je in een enorme putlucht.

Koffie

Daar heeft het personeel van Norwegian Airlines wat op gevonden. Als een passagier zijn darmen heeft geleegd, brengt een medewerker een pot met sterke koffie naar het toilet. Niet voor de passagier, want ze gooien de inhoud in de toiletpot. Dit neutraliseert de stank. Andere maatschappijen plaatsen zakken met koffie in het toilet om de smerige geuren te verbergen. Dan is die vliegtuigkoffie toch ergens goed voor, aangezien je het beter niet kunt drinken

Wellicht is het ook een goed trucje voor thuis, als jouw partner het weer eens niet kon laten om van de wc een oorlogsgebied te maken.

  • J. Kraak