Vijf trucjes voor jouw iPhone die je nog niet wist

   24637  

Muziek starten met je oortjes

Als je elke dag op dezelfde tijd muziek luistert, hoef je alleen maar je oortjes in te doen. Jouw iPhone start automatisch de muziek zonder dat je iets hoeft te doen.

Medische info

Je kunt jouw telefoon zo instellen dat het automatisch jouw medische informatie laat zien zonder dat je een wachtwoord in moet voeren. Handig, mocht er iets gebeuren. Je kan dit instellen in de geondheids-app.

Lees ook: Vier manieren om jouw iPhone sneller op te laden

Foto’s vinden met Siri

Foto’s worden door jouw iPhone gesorteerd op datum en plaats. Door bijvoorbeeld aan Siri te zeggen: kun je de foto’s van maart uit Parijs laten zien, brengt je gelijk naar die selectie afbeeldingen. Dat scheelt je een hoop tijd met zoeken.

Zien waar je geweest bent

Jouw iPhone houdt al jouw locaties bij. Ga naar privacy bij de instellingen en dan naar locatievoorzieningen, scroll naar beneden en druk op system. Druk op veel bezochte locaties en jouw iPhone laat zien waar je vaak komt. Het is handig om deze functie uit te zetten als je een geheime minnares hebt.

Handsfree

Je kunt jouw iPhone gebruiken zonder dat je hem aanraakt. Je hoeft alleen ‘hey Siri’ te zeggen. Dit activeer je door Siri op een normale manier te starten en dan ‘hey Siri’ in te spreken. Vanaf dan is de functie automatisch geactiveerd. Handig als je in de auto zit en bijvoorbeeld iemand wil bellen.

Lees ook: Man ontdekt 'geest' in spiksplinternieuwe iPhone (FOTO + VIDEO)

  • J. Kraak