Verdwijning Maddie McCann: een nieuw spoor (VIDEO)

   24670  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: een nieuw onderzoek naar de verdwijning van Maddie McCann.

De Britse opsporingsdienst Scotland Yard krijgt een flinke som geld bijgeschreven. En dat heeft alles te maken met de tragische verdwijning van Maddie McCann. Er is namelijk een nieuw spoor naar de sinds 2007 vermiste Britse peuter: Scotland Yard gaat onderzoeken of het meisje door een bende mensenhandelaren is ontvoerd en vervolgens verkocht. Dit heeft de Britse tabloid The Sun naar buiten gebracht. De krant baseert zich op politiebronnen.

De laatste grote zoektocht

Het dagblad schrijft dat het om een zeer serieus spoor gaat. Mensenhandelaren zouden op het moment van de verdwijning actief zijn geweest in de regio en daags voor de verdwijning foto's hebben gemaakt van Maddie op een strand. Ook meldt de tabloid dat de kans dat Maddie leeft nog altijd bestaat, al dan niet is toegenomen. De geldinjectie zou dit onderschrijven. Tegelijkertijd zou dit zomaar eens de laatste grote zoektocht naar Maddie kunnen zijn. Mocht het opnieuw op een mislukking uitlopen, dan zou de kans klein zijn dat de opsporingsdienst er nog een vervolg aan geeft. Scotland Yard heeft zichzelf tot april volgend jaar de tijd gegeven.

Rond tien uur

De 3-jarige Madeleine 'Maddie' McCann - de oudste van drie kinderen van de Engelse Kate McCann en de Schot Gerry McCann (zie foto) - verdween in mei 2007 uit een vakantieresort in badplaats Praia da Luz, in de Portugese Algarve. Maddie lag op haar kamer te slapen, terwijl haar ouders met wat vrienden tapas aan het eten waren in het vakantiepark. De McCanns en hun vrienden namen om de zoveel tijd een kijkje bij de kinderen, maar toen Kate rond tien uur haar kids bezocht, was Maddie verdwenen. Vrij snel kwam een eerste grote zoektocht op gang, maar helaas zonder resultaat.

De officiële site van de zoektocht naar Maddie

Theorieën

Sindsdien is Maddie altijd onder de aandacht gebleven. Er zijn in de loop der tijd veel verschillende theorieën over haar verdwijning tot stand gekomen: één daarvan is dat de ouders zelf verantwoordelijk zijn voor de vermissing van hun kind. Maddie zou door een ongeluk aan haar eind zijn gekomen, maar omdat de ouders aan het dineren waren en maar amper toezicht hielden, zouden ze de verdwijning hebben geveinsd om hun eigen carrières te redden.

Hopelijk komen we er ooit achter wat er daadwerkelijk met het arme meissie is gebeurd.

  • Y.M. Osterloh