Vanaf vandaag geen extra kosten meer voor bellen en internet in de EU

   5940  

Gebruikers van KPN en Vodafone konden er al eventjes van genieten, maar nu heeft de rest van Nederland ook geen bijkomende kosten meer voor bellen, sms en mobiel internet in de Europese Unie.

EU

Er wordt wel eens gevloekt op de Europese Uni,e maar vanaf vandaag hebben ze toch iets goed gedaan. Ze hebben er met wetgeving voor gezorgd dat we niet meer extra hoeven te betalen voor het gebruik van onze mobiele telefoon in de EU. Een goed idee, want het per ongeluk aanlaten van internet op de vakantie kan zorgen voor een peperdure telefoonrekening.

Het is extra handig, doordat je aan zee natuurlijk moeilijk een gratis Wi-Fi-verbinding vindt. Hierdoor kun je dus lekker Spotifyen en Netflixen. Je hoeft je dus nooit meer te vervelen.

Opletten

Toch moet je goed blijven uitkijken wat er wel en niet in jouw telefoonabonnement is opgenomen. Onbeperkt internet in Nederland hoeft in het buitenland niet zo te zijn. Als je boven de fair use policy zit, kun je alsnog €7,70 bij moeten betalen per gigabyte.

Bellen vanuit Nederland naar het buitenland valt niet onder de regeling. Als je echter van het buitenland naar het buitenland belt kost het niets extra. Dat is wellicht een beetje ingewikkeld, maar wordt gedaan om de telefoonbedrijven te beschermen.

  • J. Kraak