Uniek: motorclub The Black Sheep houdt open dag voor MCers én burgers!

   2650  

Onze verslaggever Mylène de la Haye schreef in haar MC special in Panorama een open brief aan alle MC’s om eens per jaar een open dag te houden voor iedereen. Zodat ‘burgers’ die, zoals justitie wil doen geloven, denken dat alle MC leden criminelen zijn kunnen gaan zien dat dat niet zo is.

Mylène denkt dat de enige manier om tegen de negatieve propaganda van de overheid te knokken meer transparantie is. Onbekend maakt onbemind. En dus openen de Black Sheep hun deuren voor publiek. Eigenlijk doen ze dat al een tijdje alleen: niemand buiten de MC wereld weet dat. Mylène heeft toestemming om nieuwsgierigen die deze mannen ook het voordeel van de twijfel gunnen uit te nodigen om die dag een kijkje te komen nemen.

Er is ook een Unicycle race die middag (een enorm spektakel, oordopjes mee!) en in het clubhuis is de bar open. Zelf gaat ze er zeker ook zijn. Er worden prachtige motorfietsen tentoon gesteld en de sfeer bij die mannen is altijd gezellig. Dus: nu het eerste (zwarte) schaap over de dam is, gaat hopelijk de rest dit goede voorbeeld volgen want, zo zegt Mylène: “Tuurlijk zitten er criminelen in de MC wereld. Maar drie kwart van die jongens is gewoon oké.”

  • Redactie Panorama