Trump verstoort Belgisch voetbal (VIDEO)

   8381  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Vandaag: Donald J. Trump.

Je zou het door al het verkiezingsgeweld (weet jij het al?) én het akkefietje met Turkije haast vergeten dat Donald J. Trump het aan de andere kant van de Atlantische Oceaan voor het zeggen heeft. Was hij, na zijn verkiezing en inauguratie, niet meer uit het nieuws te slaan, de laatste weken is Trump meer en meer veroordeeld tot de achterpagina's van de kranten. 

Lees ook: Hoe Zit Dat? Het witte fort

Veiligheidsoperatie

En juist daar vonden we vandaag iets heel interessants: Trump verstoort de plannen van de Belgische voetbalbond (KBVB) - en daarmee de plannen van heel wat voetbalsupporters bij onze Zuiderburen. Het zit namelijk zo: eind mei vindt er in de Belgische hoofdstad Brussel - door Trump ooit nog een ''hellegat'' genoemd - een NAVO-top plaats. Dat gaat natuurlijk een veiligheidsoperatie van enorme omvang worden. En daarvoor hebben de Belgische autoriteiten zo'n beetje alle agenten nodig. Federale agenten, welteverstaan. Dat zijn agenten die normaal gesproken supporters van bijvoorbeeld RSC Anderlecht en Standard Luik uit elkaar moeten houden. Rond die datum vindt ook een play off-finale, die gaat om Europees voetbal, plaats. 

Het roer om

Nils Van Brantegem, de kalendermaker van de Belgische voetbalbond, moet rap een nieuwe datum zien te vinden, in overleg met de lokale autoriteiten en de clubs. Trump zal daar niet wakker van liggen. Al is zijn bezoek wel heel belangrijk. De 44e Amerikaanse president wil dat de NAVO het roer flink omgooit. Leden zouden veel meer moeten bijdragen dan nu het geval is. Het schijnt trouwens dat ze er bij Voetbal Inside ook niet echt van balen.

Miljaar!

  • Y.M. Osterloh