Tom Dumoulin pakt Quintana in bergrit : ‘Je droomt van zo’n resultaat’

   6988  

Tom Dumoulin heeft de veertiende etappe van de Giro d’Italia gewonnen. Grote concurrent Nairo Quintana probeerde verschillende keren weg te rijden, maar op het einde kon Dumoulin hem bijhalen. Gelijk ging de Limburger in de aanval, maar Quintana kon hem bijhouden. Tot op het eind; toen moest hij toegeven.

'Je droomt van zo’n resultaat. Ik kon de eerste aanval niet volgen, dus ik reed mijn eigen tempo. Dat je dan zo terugkomt is geweldig. Op het einde probeerde ik te volgen, maar toen hoorde ik dat Quintana was gelost. Toen ging ik nog een keer.' Uiteindelijk pakte de Limburger een voorsprong van 14 seconden.

Voorsprong

Doordat hij als eerste eindigde, pakte hij 10 seconden extra. Zijn voorsprong is nu 2 minuten en 47 seconden. Toch is de renner van Sunweb-Giant nog voorzichtig. ‘Milaan is nog ver weg.’ Een cliché, maar het klopt zowel letterlijk als figuurlijk.

  • J. Kraak