Tiësto enige Nederlander in Forbes-lijstje grootverdienende sterren

   1734  

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. De suggestie voor vandaag: Tiësto de enige Nederlander in Forbes-lijstje met de best verdienende beroemdheden.

Eens per jaar is het zover. Dan presenteert het roemruchte Amerikaanse zakenblad Forbes het peperdure lijstje met de meest verdienende sterren van de afgelopen twaalf maanden. Een feest voor iedere showbizzkenner. Nu zijn ook wij zeker niet vies van een celebrity of een roddeltje op z'n tijd. Dus wreven wij deze ochtend van de spanning in onze handen en knalden we het lijstje van Forbes aan.

Lees en zie ook: DiCaprio getuigt in zaak Wolf of Wall Street, omstreden fragmenten op een rij (VIDEO'S)

Knappe prestatie

De lijst, die is gebaseerd op de inkomsten van de sterren tussen juni 2015 en juni 2016, kent helaas maar weinig Hollands succes. Alhoewel: als klein kikkerlandje toch een plekje pakken is eigenlijk helemaal niet zo slecht. Op plaats 70 komen we namelijk Bredanaar Tijs Michiel Verwest tegen, die je waarschijnlijk vooral kent onder zijn artiestennaam DJ Tiësto. De man van hits als 'Adagio for Strings' en 'Elements of Life' harkte vorig jaar omgerekend zo'n 34 miljoen euro binnen. Tiësto zakte wel: vorig jaar stond hij nog op plek 64. 't Blijft een knappe prestatie van de Brabander, aangezien hij al jaren niet meer de beste diskjockey ter wereld is.

Belize, Gambia en Bhutan

Nummer 1 is Taylor Swift. Het blonde zangeresje is in twaalf maanden goed geweest voor zo'n 170 miljoen euro. Voor de rest vormen, jawel, Dr. Phil, auteur James Patterson, EK-winnaar Cristiano Ronaldo en de vier bandleden van One Direction de top vijf. In totaal verdienden de 100 sterren ruim 5,1 miljard dollar. Dat is meer dan het gezamenlijke Bruto Binnenlands Product (BBP) van de landen Belize, Gambia en Bhutan. 

Ga zo door, Tijs!

  • Y.M. Osterloh