Spektakel tijdens persconferentie Mayweather en McGregor (VIDEO)

   11991  

Het was vannacht een gekkenhuis in Las Vegas tijdens de persconferentie tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor. Ruim 11.000 toeschouwers woonden het spektakel bij. 

Als er iets hoort bij boksen, dan zijn het wel de persconferenties. Vaakt zorgt het voor veel vuurwerk waardoor we ons nog meer gaan verheugen op de partij. Zo ook gisteren in het Staples Center in Las Vegas. 

Terwijl McGregor strak in pak was (waar krijtstrepen vervangen waren door de woorden fuck you), had Mayweather een aparte hoodie aan. Met een dansje probeerde de Ier de Amerikaan uit de tent te lokken. Die bleef echter stoïcijns voor zich uitkijken.

Natuurlijk kon ook de confrontatie waar ze recht tegenover elkaar staan niet ontbreken. De twee waren flink aan het trashtalken.

Vuurwerk

Het meeste vuurwerk kwam in de zaal toen de Ier het woord mocht voeren. Hierbij viel hij Floyd ‘Money’ Mayweather aan met dat hij belastingproblemen zou hebben en in geldnood zat. De Amerikaan vroeg namelijk uitstel om zijn belastingen van 2015 te betalen. ‘Je kan nog geen eens een deftig pak veroorloven’, sneerde McGregor. Dat liet de Amerikaan niet op zich zitten. Hij showde het publiek meteen een cheque van $100 miljoen. Dat was de cheque die hij verdiende aan zijn laatste partij tegen Pacquiao.

Mayweather is natuurlijk de grote favoriet tijdens de partij, aangezien de boksregels worden gevolgd. McGregor heeft nog nooit een partij gebokst terwijl Mayweather 49 partijen heeft gewonnen en geen een keer heeft verloren.

Geld

De partij zal waarschijnlijk de boeken ingaan als het gevecht dat het meeste geld ooit oplevert. Kaartjes gaan tussen de $500 en $10.000 kosten, al gaan ze op het illegale circuit zelfs al over de toonbank voor bijna een ton. Vermoedelijk levert de wedstrijd zelf $1 miljard aan omzet op door tv-rechten en reclames. De boksers zelf moeten het zelf met een ‘kleinigheid’ doen. McGregor krijgt $25 miljoen terwijl Mayweather weer een cheque van $100 miljoen in ontvangst mag nemen.

  • J. Kraak