Zweeds dorp stemt tegen voorstel voor 1-urige sekspauze

   13967  

De 42-jarige politicus Per-Erik Muskos van een klein dorpje wilde arbeiders een pauze van 1 uur voor seks geven. Dat moest het dalende geboortecijfers omhoogkrikken.

Het idee was ook te mooi om waard te zijn, want de gemeenteraad schoot het idee gisteren compleet af. Waarschijnlijk omdat ze hele sacherijnige partners hebben denken wij. Politici lijken ons toch al niet de grootste wildebrassen. ‘Als seks al een bezigheid is om vrij te zijn, dan moeten we dat ook doen voor zaken als schoonmaken, daarmee kunnen we gewoon niet instemmen’, aldus een verklaring van de raad.

Lees ook: Seksen in het zwembad? Nah, doe toch maar niet

Bevrediging

Muskus had al wel verwacht dat zijn voorstel niet goedgekeurd zou worden, maar is er toch niet blij mee. ‘Ik blijf ervan overtuigd dat dit ideaal zou zijn voor drukke koppels met kinderen. Bovendien hebben vrouwen de garantie dat ze seksueel bevredigd worden.’ Nu is dat dus verrekte kut.

Steun

Seksuologen scharen zich achter het voorstel van Muskus. ‘Nu gaan dertig procent van de ouders met jonge kinderen uit elkaar. Met dit idee zou dat aantal dalen. Meer tijd voor seks bevordert de intimiteit en het gevoel van samenzijn’, vertelt Malin Hansson van de Universiteit van Gothenburg aan de New York Times.

Lees ook: Japanse pornoster stopt. Op 80-jarige leeftijd

  • J. Kraak