Negen bizarre feitjes over seks die je waarschijnlijk nog niet wist

   21798  

Er worden onderzoeken en enquêtes gehouden over de meeste rare dingen. Dan kan het onderwerp seks natuurlijk niet ontbreken. Wij zetten negen bizarre weetjes op een rijtje, zodat jij iets te vertellen hebt vanavond aan de bar.

Water bevordert orgasmes

Doordat het lichaam voor 60% uit water bestaat is het belangrijk om goed te blijven drinken. Dus als jouw vriendin geen orgasme kan krijgen, ligt het niet aan jou. Geef haar gewoon een flesje water. 

Grieken hebben het meest seks

Volgens een onderzoek door condoomfabrikant Durex hebben Grieken het meest seks. Brazilië staat tweede in de lijst en Polen en Rusland delen de derde plaats. Of ze het daadwerkelijk op z’n Grieks doen weten we niet.

Mannen raken opgewonden van pompoenen

Krijg je ‘m even niet omhoog? Snuif dan even aan een pompoen. Het Smell and Taste Treatment and Research Center in Chicago onderzocht het en daaruit bleek dat door de geur er meer bloed naar de penis gaat. 

Fietsen kan leiden tot erectieproblemen

Uit onderzoek van Harvard blijkt dat fietsen erecties negatief kunnen beïnvloeden. Nu heb je in ieder geval een goede smoes om toch met de auto naar het werk te gaan. 

Seks is drugs

Doordat er bij seks het stofje endorfine vrijkomt in je hersenen, kun je net zo’n gevoel krijgen alsof je high bent van drugs. 

Slaapgebrek

Mannen met slaapgebrek denken eerder dat vrouwen seks met hun willen hebben, dan mannen zonder, blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse academie van slaapmedicijnen.

Mensen met kinky seks zijn psychisch gezonder

Mensen die doen aan sm scoren beter met hun persoonlijkheid en zijn beter in het nemen van beslissingen, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg. 

11.000 gewonden

Per jaar komen er zo’n 11.000 Amerikanen op de eerste hulp terecht door ongelukjes tijdens de seks. Dat zullen vast vrij lullige probleempjes zijn.

48,2 centimeter

Dat is de lengte van de langste penis ter wereld. De Mexicaan Roberto Esquivel Cabrera. Veel lol heeft hij er niet van, aangezien hij zegt dat het zijn leven heeft verwoest.

  • Redactie Panorama