Nederlandse Ryanair-pilote verovert social media (FOTO’S)

   71913  

Bij velen zal de naam Michelle Gooris (25) geen belletje doen rinkelen, maar met haar mediakanalen geeft deze 'flightbabe' ons een spannend kijkje in de cockpit.

De Nijkerkse begon op haar negentiende aan haar pilotenopleiding, waarna ze op haar tweeëntwintigste haar felbegeerde vliegbrevet behaalde. Ze zocht twee jaar werk als pilote, wat niet lukte. Vervolgens ging ze maar aan de slag als instructrice in een vliegsimulator.

Lees en zie ook: is dit 's werelds meest sexy piloot? (FOTO'S)

Ryanair

Inmiddels is de 25-jarige opgeklommen tot copiloot bij Ryanair, waarbij ze eindelijk echt de lucht in kan gaan. Wellicht als jij deze zomer naar de Costa del Sol gaat, vliegt Gooris jou er in een Boeing 737 naartoe.

Lees en zie ook: even voorstellen: Georgia Nielsen (FOTO'S)

Passie

Op zestienjarige leeftijd begon ze te kijken naar opleidingen. Ze bekeek studies als Medicijnen en Scheikunde, maar alles vond ze maar saai. ‘Mijn opa zei: “Waarom word je geen piloot?” Ik dacht dat hij gek was, dat is bijna net hetzelfde idee als bij de marine gaan.’ Maar ze had een vakkenpakket met natuurkunde en wiskunde die er precies bijpasten. ‘Ik dacht er nooit over na, maar nu weet ik dat het precies is wat ik wil’, vertelt ze op haar YouTube-kanaal.

 

Dutch Pilot Girl

Op haar social mediakanalen noemt ze zichzelf Dutch Pilot Girl. Op Instagram laat ze vooral het leven naast de cockpit zien, maar op Youtube geeft ze zelfs advies aan jonge piloten en deelt ze haar passie voor vliegen. Haar eerste solovlucht in een vliegtuig is al meer dan 1 miljoen keer bekeken. Wij zijn in ieder geval helemaal in de wolken.

  • J. Kraak