‘Roodharigen, grijsaards en kale mensen krijgen eigen emoji’ (FOTO'S)

   11852  

Emoji’s moeten diverser worden vinden veel mensen. Het gaat zelfs zo ver dat mensen officiële klachten hebben ingediend. Daarom heeft de website Emojipedia verschillende designs gemaakt. Deze zijn voor mensen met rood en grijs haar, een afro en voor die met helemaal geen haar.

Ed Sheeran

De nieuwe emoji’s zijn geïnspireerd op bekende personen. Zo zijn de roodharigen gebaseerd op Ed Sheeran en Jessica Chastain, terwijl de kale poppetjes Samuel L Jackson en Sinead O’Connor als voorbeelden hebben.

Lees ook: Vijf trucjes voor jouw iPhone die je nog niet wist

Goedkeuring

Als de emoji’s worden goedgekeurd worden, zijn ze in 2018 te gebruiken, want dan komt de eerstvolgende versie uit van het aparte lettertype. Ze moeten eerst nog wel langs het Unicode Consortium, een commissie bestaande uit bedrijven als Facebook, Apple en Google, die over het uiterlijk van de smileys gaat. Dit lijkt echter geen groot probleem te worden, gezien de vele klachten over de diversiteit. De commissie heeft al positief op het voorstel gereageerd. Eerder werden bijvoorbeeld al verschillende huidskleuren aan emoji’s toegevoegd.

Lees ook: Vier manieren om jouw iPhone sneller op te laden

  • J. Kraak