Roger Moore overleden

   9560  

Roger Moore is op 89-jarige leeftijd overleden. Hij verloor de strijd tegen kanker. Het nieuws werd bekendgemaakt door zijn kinderen op Twitter.

Moore begon zijn carrière in de showbusiness als model. Hij kwam voorbij in vele advertenties. Na wat presentaties bij BBC, begon hij met figureren in films. Uiteindelijk leverde dat hem een contract op bij MGM. Deze films waren geen succes.

De Londenaar beleefde (eindelijk) zijn doorbraak als acteur door mee te spelen in verschillende series als Ivanhoe, The Saint en The persbaders.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">JUST IN: Actor Sir Roger Moore, best known for playing James Bond, has passed away at 89 years old, his children say <a href="https://t.co/O0pXTKDQ3y">https://t.co/O0pXTKDQ3y</a> <a href="https://t.co/vOSLaahAQc">pic.twitter.com/vOSLaahAQc</a></p>&mdash; ABC News (@ABC) <a href="https://twitter.com/ABC/status/867007057043611648">May 23, 2017</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

James Bond

In 1973 leerde het grote publiek hem kennen als James Bond in de gelijknamige filmserie. Voor velen is hij zelfs dé James Bond. Tot 1985 zou hij schitteren in totaal zeven Bondfilms.

Na zijn Bondjaren deed Moore het rustiger aan. Hij speelde nog wel in een aantal films, maar die waren niet zo succesvol als die van de geheim agent. In 2009 stopte hij definitief met acteren.

  • J. Kraak